Cele sapte morti ale lui Evelyn Hardcastle – Stuart Turton. Recenzie

Comment

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu recenzia cartii ,,Cele sapte morti ale lui Evelyn Hardcastle”, o carte pe care o aman inca de cand s-a anuntat publicarea ei la noi. Aceasta este destul de populara, iar multe persoane cred ca exista o legatura intre ea si Cei sapte soti ai lui Evelyn Hugo.(cele doua carti nu au legatura, sunt doua carti separate, scrise de autori diferiti)

Conacul Blackheath, o cladire somptuoasa, dar la limita paraginii, este locul in care are loc un bal mascat. Invitatii sunt membrii de vaza ai societatii (ofiteri, bancheri, medici etc.), care se strang pentru a rememora un eveniment tragic – moartea tanarului Thomas Hardcastle, fiul lordului Peter si al lui lady Helena Hardcastle. O moarte tragica intrerupe petrecerea, insa nu ii pune capat. Este vorba despre tanara Evelyn Hardcastle. De fapt, aceasta nu va muri o singura data. Atat timp cat Aiden Bishop, personajul principal, nu rezolva misterul mortii sale, scena decesului se va repeta neincetat, seara de seara.

Sunt ca un om din purgatoriu, orb in fata pacatelor care m-au izgonit aici.

Cele sapte morti ale lui Evelyn HardcastleStuart Turton. Scurta prezentare

Asa cum se intelege din sinopsis, cartea este un thriller in care personajul principal, Aiden Bishop, este obligat sa rezolve misterul mortii lui Evelyn, scena repetandu-se zilnic, timp de opt zile pana cand acesta gaseste faptasul. In fiecare zi se trezeste intr-un corp diferit, pastrand amintirile din zilele precedente, insa nu are amintirile vietii din afara acestei “piese de teatru” pusa pe repeat. Fiecare “gazda” va avea propria gandire, ultimele fiind mult mai greu de controlat deoarece personalitatea lor se va opune acestei intruziuni.

Suntem direct aruncati in poveste atunci cand Aiden se trezeste in corpul lui Sebastian Bell, care la inceput nu stie unde se afla, deoarece nici personajul principal nu are inca idee de “jocul” pe care este nevoit sa il joace. Sebastian crede ca este martorul unei crime, iar singurul nume pe care si-l reaminteste este Anna, incercand s-o caute cu ajutorul celorlalti invitati de la conac.

Acesta se va intalni in prima zi cu omul mascat care ii va povesti in ce consta aceasta “misiune” de salvare a lui Evelyn. Despre lacheul care vrea sa il ucida pentru a ramane fara gazde inainte de a termina ghicitoarea. Dar si despre Anna, care traieste si ea aceasta zi pe repeat, dar in fiecare zi isi pierde amintirile de ziua trecuta.

Astfel, Aiden Bishop trebuie sa rezolve crima de la conac, in doar opt zile, altfel totul trebuie luat de la capat, fara a stii in cine sa aiba incredere si cine ii este prieten adevarat.

Cartea este disponibila pe Libris.ro.

Ideea cartii mi s-a parut geniala, insa pe parcurs lucrurile au devenit extrem de complicate deoarece avem multe personaje, fiecare avand un rol important in firul narativ. In acest sens lista de la inceputul cartii a fost extrem de folositoare.

Am parcurs destul de greu aceasta carte doar pentru ca actiunea a fost destul de multa si greu de asimilat, cel putin pentru mine. Plot twist-urile au fost extrem de bune si bine gandite, iar fiecare m-a luat pe nepregatite.

Este o carte complexa si recomand sa fie citita cu mare atentie la detalii si fara alte distrageri in timpul lecturii. O mica schema cu personajele si rolul lor ar face lectura mult mai usor de parcurs, in opinia mea.

Din cate am inteles, vom avea parte de o ecranizare a acestei carti, iar eu cred ca aceasta ii va face dreptate, iar anumite lucruri vor fi mai usor de inteles sub forma unui serial.

Pot spune ca o recomand, mai ales daca aveti putin mai multa experienta cu thrillerele. Am vazut ca mai exista inca o carte tradusa a acestui autor, avand si ea recenzii la fel de pozitive. Asa ca sunt sanse mari sa incerc si cea de-a doua carte a autorului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *