O mie de saruturi – Tillie Cole. Recenzie

Comment

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu recenzia cartiii ,,O mie de saruturi”, carte aparuta recent la editura Litera. Aceasta a inceput sa fie populara la noi inca din vara, cand toate persoanele ii ofereau doar recenzii pozitive. De atunci mi-am dorit sa o citesc, insa stiam ca este o carte destul de emotionala si mi-am spus ca trebuie sa fiu ,,pregatita” emotional pentru ea. Asa ca iata-ma peste cateva luni, cu sentimentele zdrobite de aceasta carte.

Un sarut dureaza o clipa dar o mie de saruturi pot dura o viata.

Cand Rune Kristiansen se muta din Norvegia in Georgia impreuna cu parintii cand abia implineste cinci ani, Poppy Litchfield, fata noilor lui vecini, ii devine cea mai buna prietena. Mai mult chiar, cei doi copii devin de nedespartit si isi promit sa ramana cei mai buni prieteni pentru totdeauna. Iar peste ani, dupa ce ajung sa traiasca impreuna primul sarut si isi promit sa isi daruiasca o mie de saruturi, fiecare impartasit intr-o clipa speciala din viata lor, nimic nu ii mai poate desparti. Dar se pare ca destinul le pune prietenia si iubirea la incercare si ii desparte vreme de doi ani.

Reintors din Norvegia in linistitul orasel Blossom Grove, Rune, acum un adolescent rebel de 17 ani, se gandeste la un singur lucru: de ce Poppy, prietena lui din copilarie, fata pe care o considerase sufletul sau pereche si care promisese ca avea sa-l astepte, a rupt orice legatura cu el fara nici o explicatie? Dar, cand afla adevarul crud din spatele tacerii lui Poppy, isi da seama ca adevarata incercare a destinului abia acum incepe: timpul este cel mai mare dusman al iubirii lor, amenintand cele o mie de saruturi promise.

O mie de saruturiTillie Cole. Scurta descriere

Poate titlul ti se pare ciudat la inceput, insa inca din primele pagini vei afla semnificatia lui.  La varsta de doar 5 ani, Rune si Poppy devin cei mai buni prieteni, fiind inseparabili inca din prima zi in care s-au cunoscut. La 8 ani, bunica lui Poppy moare, lasandu-i ca ultima aventura cele 1000 de saruturi. Aceasta ii ofera un borcan cu 1000 inimioare pe care trebuie sa noteze acele saruturi primite de la sufletul pereche care ,,i-au taiat respiratia”, aceea fiind ziua in care Rune ii ofera primul sarut, in livada cu ciresi.

Insa cei doi se despart pentru doi ani, iar cand se reintalnesc, lucrurile nu merg deloc bine. Poppy ascunde un secret care i-ar sfasia inima lui Rune, iar Rune nu mai este baiatul dragut care a parasit oraselul Blossom Grove. Cei doi incearca sa isi regaseasca drumul catre celalalt, stiind ca inca exista sentimente puternice intre ei, iar cele o mie de saruturi inca ii leaga.

Din acest moment cartea este un rollercoaster de emotii, plina de iubire, dezamagire, tristete, dar in acelasi timp si motivatie si iubire de viata. Am adorat personajul Poppy si toate principiile pe care le-a avut si sustinut pe parcursul cartii. A luat decizii impulsive si uneori prostute, insa vorbim despre o adolescenta de doar 17 ani care a incercat sa vada doar binele in viata si sa o traiasca la maxim.

Rune a fost acel baiat rau cu restul lumii, insa cu Poppy a fost mereu gentil si cea mai buna versiune a sa. A stiut sa-si regleze anumite impulsuri, dar si sa isi corecteze greselile luate din impuls. Cu ajutorul lui Poppy a reusit sa redevina baiatul care a fost, dar si sa-si refaca relatia instabila pe care a avut-o cu familia sa.

Cartea este disponibila pe Libris.ro.

Da, este o carte trista, insa Tillie Cole a presarat o multime de alte idei importante in carte, unele de care ar trebui sa tinem cont cat mai des si sa nu le uitam. Chiar daca viata este compusa atat din amintiri placute si mai mutin de toate, cel mai important lucru este sa continuam si sa vedem unde ne va aduce aceasta viata pe care am primit-o.

Daca ati citit deja ,,O mie de saruturi”, va recomand cu mare drag si dilogia Full Tilt de Emma Scott. Aceasta nu a fost inca tradusa la noi, insa sunt sigura ca ar deveni la fel de populara, poate chiar mai p

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *