Vassa și noaptea de Sarah Porter – Recenzie

Comment

Lectura

Vassa și noapteaSarah Porter

Bună, dragi cititori, și bine v-am regăsit la o nouă recenzie de carte. Astăzi o să vă prezint o lectură pe care am ales-o mai mult din cauza copertei și care a reușit să mă câștige irevocabil grație conținutului. Vassa și noaptea este un roman cu nuanțe de basm, iar autoarea Sarah Porter a avut drept punct de plecare povestea rusească Vasilisa cea Frumoasă în conceperea propriei cărți.

Nu știu dacă și voi pățiți asta sau nu, însă în momentul în care am văzut copertă și am citit ulterior descrierea, am știut că trebuie să am în bibliotecă cartea. Încă din titlu ne dăm seama că în momentul în care sosește noaptea, totul se transformă. Acum voi o să aflați dacă în bine sau în rău.

Somnul e mai mare decât orice noapte. E îndeajuns de mare să umple mintea. E mai adânc decât orice noapte. Așa că până și noaptea se pierde în el.

Stilul de scriere la început nu m-a dat pe spate, însă odată ce am trecut de primele 50 de pagini, totul a căpătat un alt contur. Sarah Porter a reușit să dea naștere unui portal magic prin care cititorul poate să treacă prin niște experiențe pe care la început nu le credea a fi posibile.

O scurtă prezentare!

Vassa locuieste impreuna cu mama vitrega si surorile vitrege intr-un cartier in care magia e la tot pasul. Babs, proprietarul magazinului din partea locului, are obiceiul de a-i decapita pe hoti si uneori chiar si pe clientii nevinovati. Asa ca, atunci cand trebuie sa iasa la miezul noptii sa cumpere becuri, se prea poate sa fie o misiune suicidara. Noroc ca are un sprijin: o papusa de lemn, ascunsa intr-un buzunar. Cu ajutorul ei, poate ca va alunga blestemul…

Vassa, personajul central al cărții, este considerată o adolescentă ciudată și este judecată aspru de mama sa vitregă pentru comportamentul pe care-l are. Rămasă orfană de mamă de la o vârstă fragedă și părăsită ulterior de tatăl său, Vassa își găsește alinarea în păpușă de lemn lăsată moștenire de mama sa înainte ca aceasta să moară.

Intriga cărții este declanșată de momentul în care Stephanie, sora vitregă, o acuză pe Vassa că ar fi o hoață și o pedepsește pentru asta. Tânără este nevoită să meargă într-o seară într-un magazin rău famat, în singurul loc deschis în permanență, chiar și pe timp de noapte.

Proprietara magazinului în care ajunge Vassa o acuză pe nedrept pe tânără că ar fi îndrăznit să fure de la ea. Iar în acea clipă protagonista noastră are la dispoziție două alternative: să muncească în magazin timp de trei nopți ori viața sa.

Cartea este disponibilă pe Libris.ro !

Atmosfera pe care a reușit să o creioneze autoarea este incredibil de misterioasă și te câștigă din prima. Citești având fiori tot ceea ce se întâmplă.

Romanul nu este voluminos și se citește foarte rapid, paginile curgând fără ca măcar să conștientizezi asta.

Vassa și noaptea este o lectură ideală pentru o seară rece de toamnă. O recomand cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *