Cu respirația tăiată de Jennifer Niven – Recenzie

Comment

Lectura

Cu respirația tăiatăJennifer Niven

Bună, dragi cititori, și bine v-am regăsit la o nouă recenzie! Astăzi vreau să vă vorbesc despre un roman pe care l-am așteptat cu respirația tăiată, la cât de lăudat a fost în mediul online. Vă anunț de pe acum că autoarea Jennifer Niven este foarte cunoscută grație romanului Toate acele locuri minunate , stilul ei de scriere având drept atribut central emoția puternică pe care o generează în cititor.

Romanul este destinat adolescenților, având drept subiecte principale problemele pe care aceștia le înfruntă, cât și impactul pe care îl are prima iubire, cea care nu se uită niciodată. Claudine și Miah chiar dacă par diametral opuși, ajung să înțeleagă că diferențele dintre ei sunt cele care îi apropie de la bun început. Cei doi tineri au în spate un bagaj de probleme personale, iar în vara pe care o petrec împreună, ajung să își pună cât de cât ordine în viață și tot atunci debutează și procesul lor de maturizare.

Cu respirația tăiată este un roman scris foarte bine, ce reușește să ajungă în inima cititorului și să îl transpună în pielea personajelor. Cartea vorbește despre pierdere, regăsirea de sine, despre relațiile de prietenie, despre secrete, trădări, suferință și iubire.

O scurtă prezentare!

La sfarsitul liceului, Claudine Henry are patru preocupari: sexul, facultatea, sa devina o scriitoare cunoscuta si… sexul. Insa cand familia incepe sa i se destrame, simte ca i se prabuseste intreaga lume. Planurile de vacanta sunt anulate, iar ea ajunge sa locuiasca peste vara, impreuna cu mama ei, pe o insula din largul Georgiei, fara internet, fara telefon mobil si fara prieteni.
Dar pe insula intalneste alt fel de oameni decat cei cu care era obisnuita si il cunoaste si pe Jeremiah – plin de viata, misterios si chipes. Claudine isi implineste o parte dintre dorinte si capata o alta perspectiva asupra vietii ei; dar, daca la inceputul verii abia astepta sa plece de pe insula, acum parca timpul nu mai este suficient…

Părere personală!

Claudine, eroina cărții, își ghidează viața după patru preocupări: facultatea, sexul, să ajungă o autoare celebră și să plece într-o călătorie cu mașina. Însă planurile i se spulberă, iar viața i se întoarce la 180 de grade în momentul în care află că părinții ei au luat decizia de a se despărți.

Acesta este evenimentul ce tulbură echilibrul protagonistei și tot motivul pentru care ea, împreună cu mama ei decid să își petreacă vara pe o insulă de pe coasta Georgiei, fiind înconjurată de oameni diferiți față de prietenii ei de acasă. Cu toate acestea, Claudine ajunge să se integreze în acest mediu, chiar dacă la început îi pare imposibil, și reușește să lege prietenii frumoase și aici.

Însă nimic din ce a experimentat până atunci nu o pregătește pentru chipeșul Miah, bărbatul misterios ce este capabil să o vadă cu adevărat pe ea și care o înțelege mai bine decât oricine altcineva.

Cartea mi-a plăcut foarte mult și în ciuda numărului mare de pagini, am reușit să o dau gata într-o singură zi. A fost o lectură plăcută și lejeră, presărată cu momente emoționante, la care o să mă întorc atunci când o să îmi fie dor.

Cartea este disponibilă pe Libris.ro !

Cu respirația tăiată este un roman care debutează ceva mai greu, dar care ajunge să îți între la suflet odată ce mai avansezi cu lectura.

Sper din inimă că am reușit să vă conving să citiți acest roman, mai ales dacă sunteți adolescenți și vreți să empatizați cu personaje care trec prin aceleași probleme specifice vârstei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *