Departe de trunchi de Robin Benway – Recenzie

Comment

Lectura

Departe de trunchiRobin Benway

 

Bună, dragi cititori, și bine v-am regăsit la o nouă recenzie de carte. Astăzi vreau să vă vorbesc despre o carte nu tocmai populară în mediul online, dar care merită întreaga voastră atenție. Departe de trunchi este un roman intens și emoțional, ce abordează drept teme centrale familia, renașterea și iubirea.

Este prima interacțiune pe care o am cu scrierea autorului, iar acum sunt nerăbdătoare să îi citesc și celelalte opere. Departe de trunchi este o carte redactată la persoana a treia, însă nuanțele obiectivității pe care o impune stilul nu alterează sentimentele transmise cititorului. Cele trei personaje principale ajung să comunice cu ușurință cu cititorul, iar informația este transmisă cât mai bine posibil.

Recunosc că nu cunoșteam nici subiectul cărții în clipa în care am ales să o citesc și cred că din când în când este bun acest exercițiu pentru mine. Nu am plecat la drum cu cine stie ce așteptări, însă la final am rămas impresionată.

Subiectul pe care îl abordează cartea este adopția și consecințele bune și rele pe care aceasta le reflectă asupra copilului. Romanul este redactat într-o manieră extrem de sensibilă și te cucerește de la primele pagini, grație perspectivelor tulburătoare ale protagoniștilor: Maya, Joaquin și Grace.

Stilul de scriere este cât se poate de accesibil, evenimentele curg lin și firesc, iar acțiunea cuprinde dozajul perfect încât trezește în cititor tristețe, compasiune și revoltă.

O scurtă prezentare!

Cand Grace, o adolescenta de saisprezece ani, se vede nevoita sa isi dea fiica nou-nascuta spre adoptie, ramane cu un mare gol in suflet. Parintii ei adoptivi nu i-l pot umple, iar mama ei naturala e de negasit. Dar atunci afla ca are frati. Maya, cu un an mai mica decat ea, a fost adoptata de o familie instarita. Joaquin, la cei aproape optsprezece ani ai sai, a trecut prin saptesprezece familii de plasament si printr-o adoptie ratata. Grace ii cauta si, curand, intre cei trei se stabileste o conexiune puternica. Fiecare se bucura sa cunoasca pe cineva de acelasi sange, dar toti pastreaza secrete. Desi o doare faptul ca sora si fratele ei nu par interesati s-o gaseasca pe mama lor, Grace va starui in cautarile sale. Din trei perspective cu multiple fatete se impleteste, emotionant si tulburator, povestea despre ce inseamna sa faci parte dintr-o familie, despre efectele dezastruoase ale rupturii familiale, dar si despre speranta, dragoste si legaturile care se construiesc, temeinic si profund, chiar si “departe de trunchi”.

Părere personală!

Mi-a plăcut enorm de mult romanul și cred că surpriza a venit tocmai din faptul că nu mă așteptam să mă atașez atât de mult de poveste. Fiecare dintre cei trei frați (Maya, Joaquin și Grace) m-au impresionat grație experiențelor de viață pe care le-au avut.

Departe de trunchi este o carte foarte sensibilă, ce abordează un subiect destul de dur, dar care insuflă în cititor puterea de a trece mai departe peste orice obstacol îl pune viața în cale. Recunosc că la unele pasaje am citit cu lacrimi în ochi, iar la altele buzele mi se articulau într-un  zâmbet mic, iar asta este întreaga frumusețe a cărții. Te trece dintr-o zonă caldă, în altă rece și tot așa.

Cartea este disponibilă pe Libris.ro !

Pentru mine, Departe de trunchi a fost alegerea ideală pentru o zi răcoroasă de toamnă. M-am atașat de personaje, m-am transpus în acțiune și am trăit fiecare sentiment expus la intensitate maximă.

Categoric merită să îi dați o șansă acestui roman, dacă aveți starea necesară pentru o scriere în care să vă implicați ceva mai mult emoțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *