Lady Smoke de Laura Sebastian — Recenzie

Comment

Lectura

 

Lady SmokeLaura Sebastian

Când am început seria Prințesa de cenușă nu știam la ce să mă aștept, pentru că nu citisem foarte multe păreri despre ea, așa că așteptările mele erau destul de reduse. Ca să fiu sinceră, nu eram familiarizată nici cu subiectul cărții, nu știam despre ce este vorba în serie, dar am reacționat impulsiv și am decis să mi-o cumpăr.

Recenzia aceasta are drept scop prezentarea celui de-al doilea volum al seriei, Lady Smoke, însă vreau să vă vorbesc puțin și despre cele întâmplate în primul volum pentru a vă forma voi o scurtă părere.

Theodosia, eroina cărții, este ținută ostatică încă de la vârsta de șase ani, asta după ce mama sa, Regina de Foc, a fost ucisă. Timp de 10 ani fata este prizoniera celui care i-a luat țara și trebuie să îndure în fiecare zi umilințele acestuia, doar pentru a supraviețui. Tânăra este lipsită de putere, dar, cu toate acestea, în ea începe să crească un foc care este alimentat de ororile pe care Kaiserul le realizează.

Protagonista noastră începe să urzească planul perfect pentru a scăpa din robie și pentru a-și recâștiga dreptul de a conduce țara. Cu o minte ascuțită și o voință de fier, Theo este dispusă de orice pentru a câștiga.

O scurtă prezentare a cărții!

Kaiserul a omorat-o pe mama Theodosiei, Regina de Foc, cand Theo avea doar sase ani. A pus stapanire pe tara ei si a tinut-o prizoniera, incoronand-o drept Printesa de Cenusa – un animal de companie cu care sa se joace si pe care sa-l umileasca vreme de zece ani. Dar s-a terminat. Kaiserul si-a considerat prizoniera slaba si lipsita de aparare. Nu si-a dat seama ca o minte ascutita este cea mai letala arma. Theo nu mai poarta o coroana de cenusa. Si-a luat inapoi titlul de drept si un ostatic – pe printul Soren. Dar poporul ei ramane inrobit Kaiserului, iar ea e acum la mii de kilometri distanta de ei si de tronul sau. Pentru a recupera totul, va avea nevoie de o armata. Doar ca, pentru a face rost de o armata, trebuie sa aiba incredere in matusa ei, temutul pirat Dragonsbane. Si conform lui Dragonsbane, o armata se poate obtine doar daca Theo se casatoreste. Ceva ce o regina astreana nu a facut vreodata. Theo stie ca libertatea vine cu un pret, dar e determinata sa gaseasca o cale prin care sa-si salveze tara fara sa se piarda pe sine insasi.

Lady Smoke – Părere personală.

Cel de-al doilea volum al seriei ,,Prințesa de cenușă” poate fi definit doar printr-un singur cuvânt: putere. Acțiunea cărții a fost construită și mai bine decât în primul volum, iar triunghiul amoros: Blaise  – Theo – Søren m-a făcut să citesc și cu un mai mare interes cartea.

Am trecut printr-o mie de stări, de la agonie la extaz si viceversa, deoarece autoarea are tendința să se joace mereu cu ceea ce am impresia că este adevărat. Au existat enorm de multe scene care mă surprindeau, mai ales în momentele de maximă tensiune, în care acțiunea ardea la propriu.

Seria generează dependență, vă spun sigur. Theo este una dintre cele mai spectaculoase eroine cu care m-am întâlnit până acum. Este curajoasă, puternică și deșteaptă, mereu dispusă să facă orice pentru a triumfa binele.

Cartea este disponibilă pe Libris.ro .

Vă recomand din toată inima întreaga serie. Sacrificiu, intrigi, adrenalină, răsturnări de situație; acestea sunt cuvintele care reușesc să descrie cel mai bine acțiunea din Lady Smoke.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *