Regatul sufletelor (#1 Ultima tămăduitoare) de Rena Barron — Recenzie

Comment

Lectura

Titlul: Regatul sufletelor

Seria: Ultima tămăduitoare

Autor: Rena Barron

Genul cărții: Fantasy

Numărul de pagini: 496

Editură: Corint ( colecția Leda Edge )

Preferința personală: 5⭐/5

 

Regatul sufletelorRena Barron

Autoarea Rena Barron se face remarcată printr-un stil de scriere fără de cusur, care îți atrage imediat atenția, și te aduce în stadiul în care nu mai poți lăsa cartea jos din mână, până nu ajungi la final. Exact acest lucru l-am experimentat eu Regatul sufletelor. Chiar dacă îmi spusesem inițial că nu vreau să mai încep serii nefinalizate, acest prim volum m-a atras destul de tare și nu am mai putut să amân citirea lui.

Autoarea a reușit să construiască cu migală o cu totul altfel de lume, în care magia este omniprezentă în rândul oamenilor. Cadrul în care se derulează întreaga acțiune este de vis, iar descrierile literare ajută foarte mult la formarea granițelor reperelor spațiale.

De asemenea, răsturnările de situație se intercalează cu tensiunile de familie și oferă un iz palpitant celor relatate.

O scurtă prezentare a cărții!

Regatul sufletelor spune povestea lui Arrah, o tânără fată, ce așteaptă să fie binecuvântată cu magie de către zei. Fiind născută într-o familie puternică de tămăduitori, așteptările pe care toți le au de la ea sunt înalte, iar asta doar accentuează dorința fetei de a avea magie cât mai repede. Mama sa este cea mai puternică preoteasă a Regatului și tot ea este cea care o supune cel mai adesea la un tratament umilitor pe Arrah, fiind total dezamăgită de faptul că propria ei fiică nu îi poate invoca pe strămoși.

Ceea ce tulbură starea inițială a cărții este constituită de dispariția copiilor din Regat. În acest punct, Arrah își dă seama că trebuie să acționeze cât mai curând pentru a-i salva pe cei care îi iubește, așa că apelează la un ritual care îi poate pune viața în pericol.

Magia are un preț … Dacă ești dispus să-l plătești!

Dacă nu poate să posede în mod natural magia, Arrah decide s-o cumpere. Și cum toate au un preț, Arrah o să înceapă ce plătească cu ani din propria viață, pentru a îi salva pe toți cei în nevoie.

Regatul sufletelor — Părere personală.

Categoric, am fost cucerită de la primele pagini. Acțiunea este foarte bine construită, astfel încât te ține ostatic până la ultima pagină, iar personajele sunt clădite în așa mod, încât îți este imposibil să nu te implici emoțional în ce le privește.

După cum este și de așteptat, Arrah este favorita mea, căci posedă o gamă largă de trăsături pe care le apreciez întotdeauna la un personaj. Faptul că nu și-a moștenit mama, nu a constituit un impediment în a face ceva benefic semenilor săi, iar faptul că a luptat cu atât de mult curaj este de apreciat.

Bunica și tatăl fetei sunt alte două personaje care mi-au intrat imediat la suflet. Mereu au fost alături de Arrah și au știut cum să o încurajeze, asta în timp ce Arti, mama ei, a dat dovadă de un comportament ostil în ceea ce o privește.

Cartea este disponibilă pe Libris.ro !

Vă recomand din toată inima cartea. A fost o lectură fantasy de 5⭐ pentru mine, grație acțiunii care m-a ținut constant în suspans.

Acum îmi rămâne doar să aștept până o să apară continuarea, căci am nevoie să știu ce s-a întâmplat cu aceste personaje minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *