Căminul copiilor deosebiți (#1 Miss Peregrine) de Ransom Riggs — Recenzie

Comment

Lectura

 

Titlul: Căminul copiilor deosebiți

Seria: Miss Peregrine

Autor: Ransom Riggs

Genul cărții: Fantasy

Numărul de pagini: 390 pagini

Editură: Youngart

Preferința personală: 4⭐/5

Căminul copiilor deosebițiRansom Riggs

Pentru o primă întâlnire cu stilul de scriere al autorului Ransom Riggs mă declar mulțumită și nerăbdătoare să citesc și mai multe lucrări care-i poartă semnătura.

Recunosc că, încă de când mi-am ales Căminul copiilor deosebiți, m-am așteptat la o lectură frumoasă, care să reușească să mă transpună în cât mai multe locuri. Acest lucru s-a și împlinit încă de la început, când o creatură își face apariția în viața tânărului Jacob și îi tulbură viziunea asupra vieții.

O scurtă prezentare a cărții!

Căminul copiilor deosebiți este primul volum al seriei Miss Peregrine și constituie doar debutul unor evenimente supranaturale, cu care oamenii obișnuiți nu sunt deloc familiarizați.

Cartea spune povestea lui Jacob, un tânăr de doar șaisprezece ani, care asistă la o scenă brutală, scenă constituită de uciderea bunicul său, Abe. Bunul Abe este perceput încă de la început ca un nebun, ca o persoana care inventează diverse tipologii umane înzestrate cu puteri ce nu fac parte din sfera normalului. Însă în clipa în care este ucis, Jacob își dă seama că bunicul său nu aberează și categoric nu este nebun. Adolescentul vede cum creaturile monstruoase, de care îi mai povestise Abe, sunt acum responsabile pentru moartea acacestuia.

Evenimentul mai sus menționat este cel care tulbură întregul echilibru, căci, la îndrumarea psihiatrului său, Jacob decide să plece pe o insulă izolată pentru a se reface spiritual.

Era insula bunicului meu. Amenințătoare și pustie, învăluită în ceață, păzită de un milion de păsări gălăgioase, arăta ca o fortăreață străveche, construită de niște giganți. Când m-am uitat spre stâncile ei dezgolite, cu vârfurile piedute într-un recif de ceață fantomatică, gândul că s-ar putea să fie un loc magic nu mi s-a mai părut chiar atât de ridicol.

Însă, odată ajuns în acel loc, începe să descopere secrete și intrigi care urmează să îi dea întreaga existență peste cap. Miss Peregrine este cea care îl îndrumă în această nouă etapă a vieții sale, mai ales acum când Jacob pășește în căminul copiilor deosebiți și își dă seama că existența lui este pe cale să se schimbe.

Căminul copiilor deosebiți — Părere personală.

Cartea a fost foarte interesantă și am rămas impresionată de grafica din interior. Sinceră să fiu, imaginile m-au ajutat foarte mult și am putut să conturez și mai bine în minte personajele. În ceea ce privește modul în care au fost construite acestea de către autor, Jacob este cel care mi-a dat câteva bătăi de cap. Nu puteam să rezonez de fiecare dată cu ceea ce făcea și erau situații în care voiam să abandonez cartea doar din cauza lui. De asemenea, relația amoroasă ce apare la un moment dat în carte, nu mi-a făcut inima să se strângă de bucurie. Am avut impresia constant că totul a fost cam forțat la acest nivel.

Așteptările mele în clipa în care am început să citesc cartea erau destul de înalte. Ceea ce am găsit în interiorul capitolelor nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, însă nici nu mi-a displăcut totul. Credeam că o să găsesc o acțiune înfiorătoare, care să îmi bântuie nopțile. În schimb, am găsit personaje înzestrate cu puteri fascinante, dar care participă la o acțiune destul de puțin palpitantă.

Cartea este disponibilă pe Libris.ro !

Căminul copiilor deosebiți a fost o lectură lejeră, căreia i-am acordat 4⭐ din 5 pe Goodreads. V-o recomand și vouă dacă sunteți în căutarea unei cărți cu personaje fantastice, dar și cu o grafică unică care sporește expresivitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *