Provocare – L.J. Shen. Recenzie

Comment

Lectura

Bună, prieteni, și bine v-am regăsit la un nou blog. Astăzi vreau să vă vorbesc despre ,,Provocare”, noua apariție a celor de la Epica, carte pe care o așteptam cu nerăbdare încă de când a fost anunțată lansarea ei. În caz că nu știți, această carte este pe post de intro pentru seria ,,Păcătoșii din orașul tuturor sfinților”, primul volum fiind, în realitatea, reprezentat de Vicious.

,, Visul de o viata al lui Melody Greene s-a naruit. Un accident o impiedica definitiv sa devina balerina profesionista. Infranta, se intoarce acasa si incepe sa predea la cel mai elitist liceu din orasul Todos Santos. Singura, se straduieste sa se descurce intr-un oras unde banii si influenta conduc totul. Un loc unde bogatasii ar face orice pentru a mentine aparentele.
Dar apoi, in nefericirea ei, Melody intalneste speranta. Iar speranta are ochi albastri, zambet diavolesc si trup de zeu.

Jaime Followhill, unul dintre Cei Patru Desfranati din Todos Santos. Jaime e extrem de atragator, cu un viitor stralucit. Un tanar ravnit de toate fetele. Obisnuit sa obtina tot ce vrea, prin orice mijloace. Si indiferent de pret.

Dar acum, pasiunea si obsesia lui pentru Melody ar putea provoca un scandal urias. Care ameninta sa-i compromita pe amandoi.”

Provocare L.J. Shen. Scurta prezentare

Am reușit să citesc cartea în maxim două ore, pentru că numărul redus de pagini (180) mi-a permis să avansez foarte repede. Principalul factor care m-a atras este relația de iubire interzisă între cei doi protagoniști, căci Melody este profesoara, în timp ce Jaime este elevul ei.

Stilul de scriere a fost unul lejer, însă, precum am sesizat și la Vicious, autoarea are tendința uneori de a duce totul în partea de relație abuzivă. Au fost destul de multe scene dure, care nu au fost tocmai pe placul meu, însă am apreciat la final atitudinea lui Jaime.

Cartea este disponibila pe Libris.ro

În ceea ce privește modul de relaționare al personajelor, numărul redus de pagini nu mi-a oferit posibilitatea de a-mi forma o părere cât mai amplă. De Melody mi-a plăcut, cu mențiunea că aș fi vrut să o văd puțin mai curajoasă în fața elevilor săi, iar în legătură cu Jaime, băiatul de bani gata care este obișnuit să obțină ce vrea, nu pot să spun decât că m-a cucerit. Chiar dacă a fost mic (ca vârstă) a știut să lupte pentru ce și-a dorit și nu a renunțat la visul lui, oricât de multe obstacole au venit pe parcurs.

Vă recomand cu drag cartea dacă sunteți în căutarea unei lecturi lejere, care să vă relaxeze puțin. De asemenea, cred că o să vă convingă să continuați această călătorie și cu primul volum, Vicious

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *