Saga Vol.1 – Brian Keller Vaughan. Recenzie

16 Replies

Lectura

Buna! Astăzi am revenit cu recenzia romanului grafic “Saga” Volumul 1. In ultimul an am inceput sa citesc destul de multe romane grafice, dar și manga.  Din pacate, la noi se traduc destul de puține, editura Trei fiind cred ca singura care are un imprint destinat romanelor grafice, benzilor desenate. Saga este un roman grafic 18+ care mi-a captat atenția de cand a fost tradusă si la noi.

Razboiul intergalactic pare sa nu se mai sfarseasca. Intr-un univers din ce in ce mai primejdios si mai haotic, Alana si Marko, doi soldati din tabere opuse, se indragostesc si risca totul ca sa aduca pe lume o noua viata.
Saga este povestea dramatica a unei tinere familii care se zbate sa-i ofere fiicei lor un viitor, departe de conflictul si ura care au pus stapanire pe lumile din jur.
Fantezia si science-fictionul se impletesc cu maiestrie in aceasta poveste impresionanta pentru publicul adult

 

Saga Vol.1Brian Keller Vaughan. Scurta parere

Stiam ca exista 9 volume( on going), dar mi-am asumat “riscul” de a începe seria. Nu stiu cat ii va lua editurii sa continuie seria, dar sunt destul de sigura ca o voi continua in engleza. Preturile pentru romane grafice sunt destul de mari, luând în considerare faptul ca se citesc in maxim 2-3 ore, însă pentru aceasta serie exista un bind up al probelor 9 volume la doar 285 lei.

Despre carte nu pot spune atât de multe pentru ca are aproximativ 160 pagini, iar cel mai indicat mod de a o citi este fără a cunoaște multe informatii. Acelasi lucru l-am facut si eu. Am auzit doar SF, combinație între Romeo si Julieta si Star Wars. Am lăsat cartea sa ma uimească prin complexitatea ei, lumea conturată care abia așteaptă să prindă viață în următoarele volume. Este un volum șocant, obraznic, uneori trist care va capta orice fan al SF-ului.

Urmărim povestea celor doi indragostiti: Marko si Alana, o iubire interzisă, aceștia făcând parte de pe două planete aflate în conflict. Însă cei doi aduc pe lume o fetiță, iar scopul celor doi este de a-i asigura siguranță micutei. Cei doi sunt vânați de semenii lor si mercenari plătiti, iar singurul lucru rămas este sa se ascundă, sa-si formeze o nouă viață alături de fata lor.

Pe Libris.ro poti citi un fragment pentru a te obișnui cu grafica romanului.

După cum am spus, exista atât de multe lucruri care abia așteaptă să fie explorate in urmatoarele volume. Lumea construită este interesantă și unica, iar acest prim volum ne-a servit doar 10% din ea. Ilustrațiile au fost perfecte, dar după cum am spus aceasta are continut grafic 18+ si limbaj licențios.

Am stiut ca Saga va fi un roman grafic bun, însă nu ma asteptam sa ma prindă atât de tare. Din pacate, nu pot spune că în acest an am descoperit atât de multe cărți fantastice, dar Saga a contribuit la creșterea acelui număr.

Dacă ești fan al romanelor grafice, al SF-ului, nu trebuie să ratezi Saga.

Tu citesti romane grafice sau manga?

 

16 comments

  1. Alexa

    Wowww! Pare mega interesanta cartea asta si sincera sa fiu… nici nu auzisem de aceste genuri de carti! Cat de tari sunt ilustratiile iar acțiunea pare geniala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *