Pierduta in asteptare – Gytha Lodge. Recenzie

20 Replies

Lectura

Buna! Astăzi am revenit cu recenzia cărții Pierduta in asteptare, prima traducere apărută la Libris Editorial. Cartea a fost o surpriză plăcută și le mulțumesc pentru ca s-au gândit la mine, oferindu-mi ocazia de a citi acest thriller. Sper să continuie acest proiect pe viitor pentru ca stim ca exista o multime de carti bune care nu ajung si la noi. Abia astept sa vad cu ce titluri noi ne vor bucura cei de la Libris Editorial.

Intr-o noapte calda de iulie, in 1983, sase prieteni merg cu cortul in padure. Inteligenti si inzestrati, ei sunt sortiti unor lucruri marete. Aurora Jackson este mai mult decat incantata ca isi poate urma sora mai mare. Ce nu stie ea este ca nu se va mai intoarce niciodata acasa. Treizeci de ani mai tarziu, s-a descoperit un cadavru. Detectivul Sheens este chemat la fata locului, stiind deja ce il asteapta: cadavrul Aurorei Jackson. Dar asta nu e tot, cei sase si-au pastrat prezumtia de nevinovatie pana cand cadavrul este gasit intr-o ascunzatoare doar de ei stiuta. S-ar parea ca dintotdeauna criminalul a fost aproape, foarte aproape…

Pierduta in asteptareGytha Lodge. Scurta prezentare

Sincer, nu m-am mai pierdut de mult printre paginile unei carti thriller, ultima carte thriller citită fiind Final Girls de Riley Sager(momentan thriller-ul meu preferat). După ce am citit sinopsis-ul acestei carti am stiut ca este exact pe gustul meu.

Cartea este o cărămidă, si la propriu si la figurat, dar am citit-o în aproximativ trei zile, fiind momente in care tot ce îmi doream era doar sa citesc.

În Iulie 1983, sapte prieteni merg cu cortul in padure. Se întorc doar șase. Dispariția Aurorei se transformă în crimă peste 30 de ani, atunci când cadavrul ei este gasit in pădure, într-o groapă, alături de un drog, dextroamfetamina.

Cazul este preluat de echipa lui Jonah Sheens, iar cei sase prieteni, printre care și sora Aurorei devin suspectii principali, alături de fostul profesor de engleza al Aurorei, aflat în aceeași zi în pădure.

Pierduta in asteptare a fost un thriller alert, întortocheat, plin de mister, surprize si imposibil de pus jos. Misterul se adanceste cu fiecare pagină, pistele false se înmulțesc, iar criminalul Aurorei se lasa asteptat.

Pentru mine finalul a fost satisfăcător, oferind acel șoc pe care îl așteaptă orice cititor. Nu pot spune că dezleg eu mistere, însă pe acesta nu am reusit sa-l descifrez. Singurul lucru care m-a deranjat a fost naratiunea la persoana a III-a, care m-a derutat uneori.

Mă bucur să aflu că vor exista trei carti cu această echipă, iar cea de-a doua a apărut în februarie. Sper ca vor ajunge si in Romania următoarele volume. Pe Libris.ro poti  gasi al doilea volum in limba engleza.

Pierduta in asteptare este un thriller perfect pentru amatorii acestui gen. Atmosfera pe care a creat-o autoarea m-a fascinat, iar la final am regretat ca s-a terminat. Imi va fi dor de anumite personaje, dar sper ca isi vor face apariția în următoarele volume.

Tu citesti acest gen? Imi poti recomanda o carte care te-a uimit?

 

20 comments

  1. Dana

    Ca pasionata de thriller, nu pot sa nu pun mana pe el, mai ales după ce am citit recenzia ta. Mi-am notat, de asemenea și cealaltă recomandare în gen, ultimul thriller citit de tine. Mulțumesc pentru recomandare!!!

  2. Mirela Marin

    Pare o carte care merită citită deși nu este neapărat genul meu preferat. Mi-a trezit însă interesul descrierea ta, prin urmare o voi căuta și citi.
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *