Tura de noapte – Michael Connelly. Recenzie

Comment

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu recenzia cartii “Tura de noapte”, un nou thriller aparut la editura Rao. Daca nu ma insel, “Tura de noapte” a aparut la Gaudeamus si a primit pana acum o multime de recenzii pozitive. Cu siguranta cartea atrage prin coperta ei colorata toate privirile cititorilor, inclusiv pe a mea. Din cate am vazut, aceasta carte deschide seria detectivei Renee Ballard, dar este numarul 29 in universul Harry Bosch. Din acest univers Rao a mai tradus cateva carti, iar pe site-ul lor mai sunt disponibile 6.

Detectiva Renee Ballard a fost mutata disciplinar in tura de noapte,
dupa ce a inaintat o plangere de hartuire sexuala impotriva sefului ei.
Intr-o noapte, Ballard are parte de trei cazuri aparent fara legatura:
un furt de card de credit, o prostituata transgender, batuta, bagata in
coma si abandonata intr-o parcare, si cinci oameni ucisi intr-un atac
armat dintr-un clubde noapte. Nu mult dupa aceea, fostul ei partener,
care nu a sprijinit-o atunci cand a inaintat planferea, este ucis in
propriul garaj. In pofida faptului ca intreg departamentul din carea a
plecat este impotriva ei si o vrea exclusa, Renee nu se lasa si incearca
prin toate mijloacele sa rezolve cele trei cazuri ce se impletesc in mod
ciudat si vor scoate la lumina demonii din trecut.

Tura de noapte – Michael Connelly. Scurta prezentare

Voi incerca sa nu vorbesc despre actiunea in sine pentru ca sinopsis-ul ofera destule detalii pentru un thriller.Iti pot spune doar sa ii oferi putin timp la inceput pentru ca pe mine m-a plictisit, dar odata ajunsa la pagina 100 a trebuit sa ajung la final. Actiunea se desfasoara intr-un mod alert, iar misterul se adanceste cu fiecare pagina.

“Tura de noapte” este un inceput de serie promitator, un roman politist potrivit oricarui amator al acestui gen. Actiunea este presarata cu intrigi, intorsaturi de situatie si un final surprinzator. Chiar daca nu a fost un roman atat de dark, cazurile pe care le urmareste sunt destul de messed up.

Michael Connelly mi-a oferit un detectiv exceptional, care in timp poate ajunge la nivelul lui Poirot al Agathei Christie. Deocamdata au fost publicate trei romane in afara(nu stiu daca vor mai exista altele) si sper ca editura Rao va continua aceasta serie pentru ca nu m-am saturat de Renee Ballard.

Singurul lucru care m-a deranjat la “Tura de noapte”, dar deranjat este mult spus, a fost naratiunea la persoana a III-a. Prefer oricand o carte la persoana I in detrimentul celeilalte. Imi este mult mai usor sa empatizez cu personajul principal, iar acest tip de naratiune m-ar fi apropiat si mai tare de Renee.

Asadar, “Tura de noapte” este un thriller care merita incercat. Chiar daca este o serie, poate fi citit si ca stand alone, stiu ca multora nu le plac seriile neincheiate. Sper ca vom primi cat de curand si continuarea. Nu uita de promotia celor de la Rao #356decarti, unde gasesti in fiecare zi o carte la 55% reducere. Tura de noapte se gaseste aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *