Adancuri salbatice – DeSales Harrison. Recenzie

Comment

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu recenzia cartii “Adancuri salbatice”, carte aparuta recent la editura Rao. In ultima vreme am incercat sa ies din “zona de confort”, iar editura rao mereu ma ajuta. De data aceasta am ales un thriller psihologic care m-a fascinat prin coperta sa. Daca ar fi sa dau titlul de cea mai buna coperta a anului, acesta ar merge la Adancuri salbatice.

Liniştea lumii lui Daniel Abend, un psihanalist de succes din New York
este perturbată când una din tinerele lui paciente se sinucide. Moartea
fetei, explicată prin depresie şi dependenţă de droguri, devine punctul
de plecare al declinului protagonistului. Fin psiholog, autorul
exploatează tenebrele minţii umane, fineţea pârghiilor care declanşează
viaţa sau moartea.

Adancuri salbatice – DeSales Harrison. Scurta parere

Stiu ca multi prefera sa citeasca thrillere fara a stii multe lucruri despre actiune, asadar voi incerca sa vorbesc cat mai putin despre actiune, maxim pana la pagina 50.

De cateva saptamani Clementine Abend viziteaza cafeneaua in cautarea parintelui Spurlock, cerandu-i testamentul tatalui ei. Spurlock nu mai auzise numele acestuia, insa singura intalnire pe care au avut-o a fost la inmormantarea Jessicai Burke. Dar Spurlock nu primise inca testamentul, asa ca nu o poate ajuta pe Clementine.

In 2008, parintele Spurlock primeste testamentul psihanalistului Daniel Abend, cel din urma povestindu-si intreaga viata, dar si lucrurile care au inceput sa i se intample de cand pacienta sa, Jessica Burke, s-a sinucis. Aflam inca de la inceput ca acesta primeste scrisori de la un anonim, spunandu-i ca moartea Jessicai nu a fost sinucidere. Dupa ce primeste o poza de la locul crimei, poza facuta de anonim, realizeaza ca cineva vrea sa il sperie, insa nu implica politia.

Incepem sa aflam mai multe detalii si despre familia sa, sau mai bine zis fiica, sotia lui decedand cu multi ani in urma. Saturandu-se de ignoranta tatalui ei, Clementine decide sa fuga, lasandu-si tatal in urma. Nu vreau sa ofer mai multe detalii despre mama pentru ca aici se ascund destule mistere.

Mi-a placut finalul, sa zicem pe jumatate. Partea cu persoana anonima nu m-a dat pe spate deloc, chiar nu i-am vazut rostul, iar vinovatul a fost aruncat de nicaieri in poveste.

Cartea combina atat povestirea la persoana a III-a, acestea fiind momentele din prezent si il prezinte pe Spurlock, cat si povestire la persoana I, extrasele din testament.

Per total, mi s-a parut un thriller ok, dar caruia i-a lipsit acel factor wow, unde finalul nu m-a socat atat de mult cat mi-as fi dorit. Adancuri salbatice este disponibila aici si te invit sa-ti formezi propria parere despre carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *