Bolnavi Amândoi, Vol. 1, Amnezic – Florentina Pandelea. Recenzie

Comment

Lectura

Buna! Astăzi am revenit cu recenzia cărții Amnezic scrisă de Florentina Pandelea. Aceasta este prima carte pe care o citesc de la autoare si pot spune că m-a cucerit. Deja am început să citesc și cealaltă carte publicată, însă tot prima rămâne în sufletul meu.

Amnezié – Pierdere totală sau parțială a memoriei.

Amnezia poate apărea și în cazul persoanelor îndrăgostite. De regulă, când sufletele pereche se ciocnesc, explozia produsă duce spre această afecțiune pe termen nelimitat, de cele mai multe ori pentru totdeauna.
Bolnavi amândoi dansează pe tangoul pasiunii în ritmul antic al iubirii. Amnezic în labirintul seducției luptă hipnotic pentru a cuceri sufletul pereche.
Două povești.
Două iubiri.
Un singur final. 

Bolnavi Amândoi, Vol. 1, Amnezic – Florentina Pandelea. Scurta prezentare

Bolnavi amândoi este o lecție de viață. O poveste care transmite mii de sentimente, te face sa iubesti personajele, să trăiești alături de ele. Povestea celor doi mi-a sfasiat inima in mii de bucatele, iar finalul mi-a vindecat rănile. Urmărim încercările protagonistilor de a acorda o nouă șansă iubirii după ce amândoi au suferit pierderi mari. Fosta logodnică a lui George l-a înșelat, iar de atunci si-a pierdut încrederea în femei. Povestea Evei este mult mai tristă și profundă. Ea si-a pierdut fostul iubit pe frontul de luptă, iar mai apoi si sarcina din cauza stresului.

Cei doi se întâlnesc online, iar în urma schimburilor de mesaje pe Steam cei doi se întâlnesc și în realitate. Amândoi au demoni pe care trebuie sa ii extermine înainte de a forma o relație, iar rănile profunde nu se închid atât de repede. Evoluția relatiei, în opinia mea, a fost la viteza perfecta.

M-am săturat să văd vieți perfecte in carti, iar aceasta carte a venit la momentul perfect. Fiecare are momente mai puțin plăcute in viata, însă cu ajutorul voinței si iubirii orice perioada poate fii depășită. Stilul de scriere al autoarei este impecabil, iar asta vei vedea si din fragmentele pe care le voi insera aici. Scrie din suflet, iar acest lucru se observa cu ușurință. Pentru mine, stilul de scriere al autoarei este o combinatie intre psihologia Georgianei Vaju si emotia Helenei N, mixul perfect.

Fragmente din carte

As ramane in bratele lui cat vrea el si inca o secunda.[…] Prezenta lui ma face sa zambesc, cuvintele lui sa sper, iar atingerea sa sa ard.

 

Si cum as putea sa gasesc puterea de a pleca? Sunt fericit langa ea. E ca si cum mi-as refuza dreptul de a zambi.

 

Tu chiar traiesti, Andreea? Sau doar supravietuiesti de pe o zi pe alta?

 

E pace. Linistea domneste in interiorul meu, de parca el e remediul bolii de care sufar.

 

Mi-e greu sa-mi explic nevoia de a o sti in siguranta, nevoia de a-i vedea zambetul si de a ma bucura de caldura rasului ei. Nu stiu ce mama naibii mi se intampla! Sau poate ca stiu, dar nu vreau sa accept. Poate ca imi e teama de dragoste si de toate responsabilitatile ce vin odata cu ea.

 

 

Eu voi sta cuminte si voi astepta volumul 2. Abia astept sa citesc povestea Andreei, trecutul ei m-a înfiorat. Numar zilele până la precomanda. Volumul 1 se poate comanda de aici. Daca ai peste 18 ani, nu mai astepta, cu siguranta o vei adora.

Tu ai citit carti de la editura Stylished?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *