Cari Mora – Thomas Harris

9 Replies

Lectura

După o pauză de 13 ani, autorul bestsellerului Tăcerea mieilor a publicat anul  acesta cel de-al șaselea roman al său. Cari Mora este un thriller „despre puterea răului, despre lăcomie și consecințele celor mai întunecate obsesii”, spune Thomas Harris. Romanul Cari Mora a fost lansat în Statele Unite în luna mai și a apărut în România la Editura RAO.

Sub zidurile unui conac situat pe plaja din Miami este ascuns aur în valoare de douazeci si cinci de milioane de dolari aparținând unui cartelul al drogurilor.  Comoara a fost vânată de bande întregi, în frunte cu Hans-Peter Schneider. Cari Mora, îngrijitoarea casei, a fugit de violența din țara ei. Se află la Miami temporar, sub protecția Departamentului American de Imigrări și Autorități Vamale. Frumoasă, marcată de ororile războiului, Cari Mora înțelege jocul lui Hans-Peter, pe măsură ce acesta se apropie de comoară.   Însă femeia are abilități uimitoare, iar capacitatea ei de supraviețuire a fost de nenumărate ori testată în trecut.

 

Cari Mora – Thomas Harris. Scurta descriere

 

Cine nu a auzit până acum de Tăcerea Mieilor? Atât filmele, cât și cărțile au intrat în topul preferințelor. Nu am mai citit până acum carti de la acest autor, asa ca nu am stiut la ce sa ma astept. Stiind atmosfera filmelor, dar și a serialului, m-am asteptat ca aceasta carte sa ma inspaimante, sa ma ingrozeasca, însă nu a reușit să mă transpuna complet in aceasta stare, poate doar 20% din cat a făcut-o Tăcerea Mieilor.

Ce-i drept, aceasta carte a primit recenzii negative de la majoritatea cititorilor, considerând că este mult mai proasta si scrisă doar de umplutură, spunând că nu se compara cu tetralogia care l-a consacrat. Pentru ca nu am avut cu ce sa o compar, am fost cat de obiectiva am putut si i-am oferit 3 stelute pe Goodreads.

Hans-Peter mi-a “plăcut”, un criminal sadic care m-a ingrozit de cateva ori pe parcursul cartii, iar Cari Mora a fost cea care a “salvat” romanul pentru mine. Spre deosebire de restul, trecutul ei este mult mai bine construit, aceasta având un trecut oribil,  temandu-se încă sa se întoarcă în țara sa.

Chiar dacă povestea a fost destul de simplă, modul în care a evoluat acțiunea m-a făcut să imi doresc sa termin cartea cat mai rapid. Ultimele 100 de pagini m-au tinut in suspans, iar finalul mi-a depășit total așteptările.

Abia astept sa incerc si tetralogia sa cat de curând pentru ca stilul său de scriere m-a cucerit de la această carte. Nu stiu daca se mai gaseste in librării, însă sunt destul de sigura ca in anticariate s-ar gasi. Din cate stiu eu, editura Rao planuieste sa o reediteze, dar nu garantez.

Cari Mora este disponibilă pe site-ul editurii Rao.

Tu ai citit carti de la acest autor? Ai văzut filmele cu Hannibal Lecter?

9 comments

  1. Simona Diaconu

    Cu toate că titlul filmului îmi sună cunoscut, nu am văzut Tăcerea mieilor și nici nu am citit nimic de acest autor. Dacă e vorba de suspans, o să-mi fac timp să vizionez filmul.

  2. Alexandroaia Cristina

    Sincer, chiar daca citesc destul de mult, cred ca sunt printre putinii care nu au auzit pana avum de acest autor, insa nu e niciodata prea tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *