Trandafirul alb – Amy Ewing. Recenzie

16 Replies

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu recenzia cartii Trandafirul alb. Aceasta carte este al doilea volum din trilogia Orasul solitar, asadar in recenzie se vor gasi spoilere pentru primul volum. Daca nu ai citit primul volum, recenzia este aici. Dupa ce am terminat primul volum, am inceput imediat volumul doi, iar acum am continuat cu cele doua nuvele in engleza.

Violet fuge departe de Bijuterie, departe de o viață de servitute,
departe de Ducesa din Lac, care o cumpărase la Licitație. Cu Ash și
Raven alături, Violet va avea nevoie de toate puterile pentru ca ea și
prietenii ei să scape cu viață din Bijuterie. Dar indiferent cât de
departe fuge, Violet este prinsă în mijlocul rebeliunii care mocnește în
suburbiile Orașului Solitar și în care ea are un rol important.
Violet trebuie să decidă dacă este suficient de puternică pentru a se
ridica împotriva Bijuteriei și a tot ceea ce a cunoscut vreodată.

Trandafirul alb – Amy Ewing. Scurta prezentare

Dupa finalul exploziv al primului volum, Violet trebuie sa scape de cei din Bijuterie care sunt pe urmele ei. Alegand sa o salveze pe Raven, cea mai buna prietena a sa, ramane blocata in castel. Insa cu ajutorul lui Garnet reuseste sa iasa, dar si sa-l elibereze pe Ash, acesta fiind tinut prizonier. Lucien a promis sa o salveze deoarece este speciala si detine un rol important. Care este acesta? Ce isi doreste de fapt Cheia neagra?

In acest volum, Trandafirul alb, primim raspunsuri la multe intrebari, actiunea se complica, iar lumea distopica devine mult mai complexa. Il intrece cu mult pe primul si sunt sigura ca al treilea o sa fie genial. Il astept cu mare drag, dar poate il voi citi in engleza pentru ca finalul acestui volum m-a lasat in pom.

Partea romance a cartii este foarte putin pusa in evidenta, punandu-se accentul pe sistemul magic si pastrarea personajelor in siguranta. Aflam astfel mai multe lucruri despre trecutul lui Ash, trecuturile celorlate doua personaje: Raven si Garnet, fiind detaliate in cele doua nuvele.

Daca doresti sa aprofundezi aceasta serie, iti recomand si cele doua nuvele. Limbajul este usor, iar informatiile oferite nu trebuie ratate.

Ce sa spun? Aceasta trilogie m-a surprins placut si sper sa fie continuata cat mai rapid. Daca iti plac distopiile YA, pune-o pe lista de lectura. Trandafirul alb este disponibila pe site-ul editurii rao.

Ce carte te-a surprins de curand?

16 comments

 1. Deyutza

  Nu am citit nimic scris de aceasta autoare dar pare interesanta povestea. Momentan citesc un apartament la Paris de Musso si ma cam prins subiectul

 2. cudrag.cristina

  Primul volum mi-a captat si mie atentia si vreau sa il citesc.
  Ma bucur sa aud ca si al 2-lea captiveaza in felul acesta.

  Lectura placuta!

 3. Alexandroaia Elena-Cristina

  Nu prea am mai avut asa mult timp pentru lectură in ultima vreme, dar cartea asta pare tentanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *