Blestemul zorilor – Lavinia Calina. Recenzie

12 Replies

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu o noua recenzie, iar cartea este Blestemul zorilor, volumul doi al trilogiei “Neamul corbilor”. Acum vreo doua luni va povesteam aici despre primul volum al trilogiei. Recenzia va contine spoilere pentru volumul 1, deci daca nu l-ai citit pe primul te sfatuiesc sa citesti recenzia mentionata mai sus.

Despartite de incrancenata lupta a magiei, lupta la care nu si-au dorit sa ia parte, reintalnirea dintre Nicol si Roxana nu este cea asteptata. Ambele tinere fete intra in mrejele fara scapare ale propriilor Neamuri, adancindu-se treptat in fapte care le determina, aparent, sa isi piarda identitatea. Iar viziunea cea mai intunecata, acea viziune o mortii si a crimei de neinchipuit, pare sa prinda contur din ce in ce mai puternic. Un contur negru… al destinului neinduplecat.

Blestemul zorilorLavinia Calina. Scurta prezentare

Coletul de la Libris.ro   a ajuns pe la ora 16:00, iar atunci am inceput sa citesc cartea. Nu am putut sa o las din mana toata ziua, asa ca am terminat-o in aceeasi zi. Blestemul zorilor mi-a sfasiat sufletul si inca sufar :)) Lavinia s-a jucat cu nervii mei rau de tot. Actiunea evolueaza si primim mai multe informatii despre lumea vrajitorilor.

Dupa finalul primului volum, aflam ca fata din profetia Roxanei este de fapt Nicole, ea fiind cea care isi va omori prietena. Este adevarata profetia?

Cele doua sunt acum separate, insa Nicole isi cauta prietena, torturand alti vrajitori pentru a aduna informatii. Afla ca Roxi se afla in Austria impreuna cu Liviu si pleaca pe urmele ei. Insa lucrurile nu merg niciodata bine(asa cum ne-am invatat deja), iar intalnirea dintre Corbi si Lupi este iminenta si nu este una amicala.

Am adorat Blestemul zorilor de la inceput pana la final si abia astept sa citesc si ultimul volum, ultima carte a autoarei pe care nu am citit-o inca. Sincer, banuiesc care ar putea sa fie deznodamantul, dar nu vreau sa ma gandesc la victimele colaterale :))) si sper doar sa nu fie multe. Au fost momente in care am vrut sa dau cu ea de toti peretii si momente in care am plans de fericire. Sa nu uitam de toate replicile amuzante care m-au facut sa rad copios. M-a trecut prin toate starile posibile si nu vreau sa se termine aventura mea in aceasta minunata Romanie plina de magie.

Urmatoarea carte a Laviniei Calina o sa fie publicata in noiembrie, iar pana atunci voi reciti neaparat Zona zero si Ultimul avanpost pentru ca o sa imi fie dor de cartile ei. Dupa 8 carti citite, a devenit autoarea mea preferata si daca esti fan SF, Fantasy nu trebuie sa-i ratezi cartile.

Fragmente din carte

Sa nu iti fie frica de intuneric, caci de la intuneric stii la ce te poti astepta.

 

Dragostea nu ar trebui limitata de reguli.

 

Oare chiar il cunosteam pe el sau eram doar indragostita de imaginea pe care si-o crease?

 

Asadar, recomand cu mare drag trilogia Neamul corbilor si orice carte scrisa de autoare. Magie, iubire, intorsaturi de situatie si intrigi, ce-ti poti dori mai mult?

Tu citesti autori romani? Care sunt genurile pe care le abordeaza ei? Astept recomandari in comentarii.

 

12 comments

  1. Mirela Marin

    Deși nu am citit nimic de autoarea Lavinia Calina, pare a fi interesant stilul de scris.
    Acțiunea mi se pare că te ține cu sufletul la gură, deci se încadrează în cerințele mele.
    Mulțumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *