Nu ne vom desparti niciodata – Emiko Jean. Recenzie

11 Replies

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu o alta recenzie. Cartea de astazi este “Nu ne vom desparti niciodata”, publicata pe la inceputul anului la editura Epica. In urma cu o luna am citit sinopsisul cartii si am spus ca trebuie sa o citesc cat mai curand. Din fericire am citit-o in aprilie si nu m-a dezamagit deloc. In opinia mea, sinopsisul este mult prea detaliat si de aceea voi lasa aici doar o mica portiune din el. Fiind un thriller este mult mai bine daca stii mai putin.

Unele promisiuni sunt facute pentru a fi incalcate.

Crima. Foc. Razbunare

Acestea sunt cele trei obsesii ale lui Alice Monroe. Internata intr-un spital de boli mintale pe Savage Isle, Alice este chinuita de incapacitatea de a-si aminti incendiul in care Jason, iubitul ei, a murit. Stie doar ca focul a fost pus de sora ei geamana, Cellie, si ea internata pe Savage Isle, intr-un pavilion separat si bine pazit.
Dar cand Chase, un pacient misterios si charismatic, se invoieste s-o ajute sa se razbune, Alice incepe sa reconsidere tot ce stie. Scriindu-si povestea trecutului zbuciumat intr-un jurnal, e obligata sa se confrunte cu adevarurile ascunse

Nu ne vom desparti niciodataEmiko Jean. Scurta prezentare

Dupa cum am spus, cartea s-a ridicat la asteptarile mele inca de la primele 100 de pagini. Prologul este la persoana I relatat de Celia, geamana piromana. In focul provocat in hambar moare Jason, iubitul lui Alice, iar cea din urma scapa cu viata, dar plina de arsuri. De aici povestea este relatata din perspectiva lui Alice aflata la spitalul de boli mintale. Ea inca nu isi aduce aminte totul si este sfatuita sa tina un jurnal. Astfel planul este impartit in trecut si prezent. Prin prisma celui trecut aflam relatia gemenelor, relatia dintre Alice si Jason, dar si traumele suferite in copilarie.

Parasite de mama lor la nastere, cele doua au asistat la moartea tragica a singurei persoane care le ramasese in viata, bunicul lor. Incepand cu acest eveniment, cele doua fete vor fi mutate din plasament, in plasament, unul mai traumatizant decat altul.

In prezent, Alice doreste sa-si ucida sora, pe Cellie, care este singura vinovata pentru tot ce i s-a intamplat. Aflata in pavilionul C, Alice apeleaza la ajutorul lui Chase, singurul care o poate duce in pavilionul D, acolo unde se afla sora ei.

Pe Libris.ro poti gasi obtiunea Rasfoieste, unde poti gasi capitolul 1 integral.

Fragmente din carte

[…]   Dar nu asa se rezolva lucrurile, Jason. Trebuie sa iertam, sa uitam, sa mergem mai departe. Singura putere pe care el o mai are acum este cea pe care i-o dam noi.

Eu sunt vantul care-ti poarta aripile-n vazduh[…] In plus, chiar daca tu n-ai nevoie de mine… poate ca am eu nevoie de tine.

 

Nu ne vom desparti niciodata este o carte extraordinara de la inceput pana la sfarsit. Emiko Jean a transpus cu maiestrie sentimentele si trairile copiilor din plasament. O poveste emotionanta si profunda. O recomand cu mare drag.

Tu ai citit aceasta carte? Citesti thrillere psihologice?

11 comments

  1. Mihaela

    Imi plac cartile de genul asta si chiar daca o percep ca pe o poveste dureroasa o s-o citesc pentru ca sunt sigura ca e o carte plina de lectii de viata, despre iubire, tradare si razbunare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *