Felinare stinse – Cristina Otel. Recenzie

12 Replies

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu recenzia cartii “Felinare stinse” scrisa de Cristina Otel. Cand am ales cartea, habar nu aveam subiectul, doar stiam ca este o lectie de viata. Chiar daca firul narativ pricipal este unul simplu, Cristina Otel a tesut cu maiestrie o poveste care transmite emotie prin fiecare pagina.

Sorina este o adolescent atipică.
Uneori uită.
Uneori își pierde cunoștința.
Uneori se sufocă.
Deși se implică în problemele infantile ale prietenilor ei și are o viață normală, Sorina trăiește din întrebări și dorința de a căpăta răspunsuri. Nu își descifrează identitatea, iar acest lucru o macină, iar halucinațiile care îi produc un rău atât phisic, cât și fizic, nu îi dau pace.
Adrian este caracterizat de o veselie incredibilă. Înconjurat de secrete și incertitudini, acesta face tot posibilul să îi redea bucuria. Dar afecțiunea lui îi dă de bănuit Sorinei și aceasta se trezește întrebând de ce un băiat pe care abia l-a cunoscut se comportă de parcă ar cunoaște-o de o viață?
Îi spune că o să rămână mereu lângă ea.
I-a mai promis cineva acest lucru. Dar cine?

Felinare stinse – Cristina Otel. Scurta prezentare

De cand am primit cartea am fost entuziasmata. Imi place sa citesc carti despre care nu stiu nimic, iar aceasta era o enigma.Am citit cateva pagini si am lasat-o jos pentru cateva zile, nu m-a prins actiunea. Am zis sa-i dau o a doua sansa si am reusit sa descopar o poveste sfasietoare si plina de incarcatura emotionala. Primele 100 de pagini nu m-au captat, insa cand am ajuns la un anumit punct nu am mai putut lasa cartea jos din mana. Am ras si am plans alaturi de Sorina, personajul principal.

 

Sorina este o eleva de 17 ani silitoare, dar a carei mama nu-i recunoaste vreodata meritele. Dupa ce parintii ei pleaca cu munca in alt oras, ea este lasata in grija lui Adrian, meditatorul ei la engleza/bona.

Adrian are 23 de ani si se comporta ciudat cu Sorina inca de la prima intalnire. Mult prea atasat, de parca ar cunoaste-o de mult timp. Sorinei i se pare ciudata conexiunea dintre ei, dar in acelasi timp o si atrage. Misterios si plin de secrete, Adrian a fost un personaj intelept si adorabil pe tot parcursul romanului.

Da, Sorina a luat decizii proaste, dar multi uita ca este doar o adolescenta pierduta care nu se cunoaste nici pe sine. Ea evolueaza, se schimba si devine o versiune mai buna a sa.

Cristina Otel scrie pentru suflet, scrie povesti care te macina, te pun pe ganduri si te emotioneaza pana la lacrimi.

Chiar daca este o carte de debut, autoarea a scris frumos, cursiv si pe intelesul oricui. Nu stiu atat de bine povestea din spate, dar Cristina Otel este la facultate in prezent, iar cartea a fost publicata in 2016. Astfel deduc ca ea a fost scrisa de o persoana de 18-19 ani lucru pe care cartea nu il tradeaza deloc.

Fragmente din carte

Toti avem demonii nostri. Important este sa nu te transformi intr-unul dintre ei.

 

Nimeni nu a mentionat ca esti singura. Ma ai pe mine.

 

-Nu vreau sa ma agat de tine, Harap Alb. Nu vreau sa ma agat doar ca sa fiu nevoita sa-ti dau drumul si sa fiu dezamagita.

-Nu ma voi intoarce niciodata la viata dinainte sa te cunosc pe tine, acea intoarcere ar echivala cu autodistrugerea. Nu mai sunt asa.

 

Cea de-a doua carte a Cristinei Otel, nou aparuta, este despre fratele lui Adrian, Mihail. Abia astept sa-i descopar cat de curand povestea. Felinare stinse este disponibila aici, iar cartile Cristinei sunt publicate la editura Quantum.

Tu ai citit aceasta carte? Ce carte se afla acum pe noptiera ta?

12 comments

  1. Mihaela

    Cred ca povestea e foarte actuala, azi cand multi parinti pleaca dupa un trai mai bun si isi lasa copii in grija rudelor. Din pacate, nu toti dau peste cineva ca Sorin, care sa-i indrume si sa-i ajute sa se tranforme in cea mai buna versiune a lor. Eu acum citesc Orasul de cuart de Amanda Quick.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *