Alt cuvant pentru dor – Georgiana Vaju. Recenzie

13 Replies

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu recenzia cartii “Alt cuvant pentru dor”, al doilea volum al seriei Nu te împiedica de mine, te implor! Am citit primul volum prin august anul trecut si mi-a placut foarte mult stilul de scriere al autoarei: profund, dar si amuzant in acelasi timp. Ma bucur ca am ajuns sa continui aceasta duologie( serie?). Deocamdata nu stiu daca va mai exista si un volum 3. Dupa mine, finalul poate ramane asa cum a fost, fara a avea nevoie de o continuare, insa nu zic nu altei carti cu Iv si Ana.

Sentimentele pentru Iv o readuc pe Ana la sanatoriu, unde acceptă un post de psiholog. Însă trecutul ei și al lui Iv îi prinde din urmă, punând piedici în calea prezentului. Pot cei doi face față încercărilor, pentru a-și salva iubirea?
Povestea lor continuă, cu noi intrigi și sentimente contrastante. De câtă pasiune, înțelegere și iubire este nevoie pentru a lăsa trecutul în urmă și a privi cu optimism spre un viitor fericit în doi?

Alt cuvant pentru dor – Georgiana Vaju. Scurta prezentare

In aceasta carte se poate vedea evolutia evidenta a Georgianei. Aceasta serie combina armonios filosofia, literatura si psihologia, aflate in proportii echilibrate.
In comparatie cu primul volum, aceasta carte se axeaza mai mult pe povestea de dragoste dintre Ana si Iv, dar aflam mai multe lucruri despre trecutul Anei, despre fostul sot si fostul iubit. Este o poveste feminista, care trateaza subiecte delicate. Ana, parasita de sot, nu isi mai gaseste rostul in viata, dar reuseste sa depaseasca momentul delicat din viata sa.
Dupa ce l-a intalnit pe Iv este sigura ca a gasit in el iubirea adevarata si nu este gata sa renunte usor la el.
Dupa mine, certurile lor au fost puerile, nejustificate pentru niste adulti. Ar fi trebuit sa isi rezolve problemele prin vorbe, nu suparari demne de copii. Din fericire, conflictele lor s-au rezolvat prin vorbe si prin sinceritate oferita din ambele parti.
Finalul a fost socant. Dupa cum am spus, finalul aceasta poate fi vazut ca un final pentru serie, dar nu este exclus un volum 3.
A fost din nou un episod trist, a fost din nou dureros. Ba nu, a fost al dracului de dureros de acea data. Era fata hidoasa a iubirii, pentru ca da, exista si o fata urata a iubirii. O intalnim, la un moment dat, cu totii, oricat am vrea sa credem ca nu exista.
-Tu esti singura fiinta pe care o iubesc. De asta poti fi sigura. Si te voi iubi si maine si mereu, pana la finele timpului.
Alt cuvant pentru dor este o carte de dragoste, dar si despre fata urata a iubirii. O poveste in care ne pierdem, dar si ne regasim. Cartile Georgianei Vaju au fost publicate la editura Quantum si se pot gasi aici. Cu siguranta voi mai incerca si alte carti de la autoare pe viitor.
Tu ai citit carti de la Quantum? Care este preferata ta?

13 comments

  1. Mihaela

    Nu am citit inca nici o carte de la aceasta editura dar nu e timpul pierdut. Imi place mult declaratia de dragoste…cred ca oricare dintre noi am auzit sau ne-am dorit sa auzim aceste cuvinte la un moment dat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *