Ultimul avanpost vol.3 – Lavinia Calina. Recenzie

10 Replies

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu recenzia volumul 3 din Ultimul avanpost. Aceasta recenzie va contine spoilere pentru volumele 1 si 2, asadar te invit sa citesti recenziile aici si aici.

Din nou captiva a printului Alex, Diane este nevoita sa supravietuiasca unei lumi in care nu crezuse ca se va mai intoarce vreodata.

Dar pentru ea trecutul nu inseamna doar amintiri vechi si dureroase, pierdute in negura uitarii, ci chiar substratul clipelor din prezent.

Odata cu intentia guvernului dictatorial al Regatului Romaniei de a infiinta Clinicile Renasterea, experientele din copilarie ale Dianei revin cu intensitate la suprafata.
Decizii radicale, aliante aparent imposibil de imaginat, tradari si jocuri de putere: lupta rebelilor din E.S.C.U trebuie sa continue cu orice pret.

Ultimul avanpost vol.3: RenastereaLavinia Calina. Scurta prezentare

Inainte sa citesc volumul doi cineva a spus ca in volumul trei nu au ramas persoanje multe pentru ca au murit. Acum pot doar sa afirm ce a spus acea persoana. In volumul doi au murit aproape toate personajele  si in acelasi timp si sufletul meu.:)) Nu imi place atunci cand imi mor personajele, insa am o problema cu autorii/autoarele care le tot salveaza miraculos din toate bolile si razboaiele posibile. Lavinia Calina cu siguranta nu face asta si este cat se poate de corecta. Are loc o explozie, mor oameni, chiar daca printre ei se afla si personajele principale.

De cand am inceput Ultimul avanpost mi-a fost teama ca ma va lasa in pom, iar pana la aparitia urmatorului volum voi numara zilele. Asta s-a si intamplat. Cartea este plina de intorsaturi de situatie, iar acum nu a mai avut pe cine sa ucida, i-a ucis pe toti.:)) Ma tem ca in urmatorul volum nu va ezita, mai ales ca este cel care va incheia seria. Inca sper la un final fericit pentru Diane si Dan.

Din pacate volumul 3 nu este disponibil pe Libris.ro, insa sunt sigura ca va reveni cat de curand.

In volumul 3 din Ultimul avanpost Diane se afla iar la degetul mic al lui Alex, insa de data aceasta isi cunoaste trecutul si este gata sa riposteze. Dupa ce si-a ucis familia, Alex doreste sa cucereasca intreaga Romanie cu ajutorului Clinicilor Renasterea. Daca transforma copiii in subiecti, ei ii vor fi devotati lui. Diane stie ca prin oprirea acestui plan il poate rani cel mai rau pe Alex, astfel ca incearca sa ii dejoace planul.

Finalul a fost cu siguranta pe masura si abia astept volumul 4 REvolutii. Din fericire acesta apare in februarie, iar numarul paginilor este necunoscut. Sper sa aiba peste 500, insa cred ca va avea in jur de 300 ca restul. Cu siguranta o voi comanda atunci cand va deveni disponibila.

Recomand cu mare drag cartile Laviniei Calina daca esti fan SF/Fantasy. Ultimul avanpost este o distopie romaneasca de nota 10.

Esti fan SF/Fantasy? Care este genul tau preferat?

10 comments

  1. Mihaela

    Eu acum citesc mai mult literatura clasica si carti de dezvoltare personala. Nu-mi plac seriile si trilogiile decat daca imi cumpar toate volumele odata, altfel nu am rabdare sa astept dupa ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *