Ultimul Avanpost Vol.2 – Lavinia Calina. Recenzie

9 Replies

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu recenzia celui de-al doilea volum am seriei Ultimul avanpost scris de Lavinia Calina. Aceasta recenzie va contine spoilere pentru volumul I. Daca nu ai citit inca primul volum, recenzia aceluia o gasesti aici.

Pentru fosta printesa Diane, viata a luat o intorsatura neasteptata. Ajunsa la Avanpost si implicata activ in misiuni aproape imposibile pentru oricine altcineva, dar nu si pentru Subiecti, ea afla ca diferentele dintre persoanele care conduc grupul de rebeli si cei din structura despotica a Regatului Romaniei par sa nu fie atat de mari. Dezamagita de Eva, liderul E.S.C.U., si avand alaturi cativa prieteni devotati, Diane este hotarata sa isi urmeze propriile obiective: aflarea adevarului despre experimentele genetice la care a fost supusa in copilarie si razbunarea fata de Alex, fostul ei sot si unul dintre mostenitorfl la tron.

O poveste de dragoste dramatica, intrigi de palat ale unor minti diabolice, decizii radicale: vanatoarea a inceput! Poate Diane sa supravietuiasca celei mai importante incercari, reintoarcerea la ceea ce parea de mult timp uitat?

Ultimul Avanpost Vol.2: VanatoareaLavinia Calina. Scurta prezentare

La sfarsitul volumul I am aflat mai multe lucruri despre trecutul Dianei, insa altele raman inca necunoscute. Dupa ce fostul ei logodnic, Alex, a incercat sa o omoare, aceasta este determinata sa se razbune pe el. Insa Alex este si el un subiect, chiar mai puternic decat ea, protejat de garzile sale de corp. Diane se intoarce la avanpost, fiind un soldat caruia i sa vor atribui diverse misiuni. Satula de ele si de lipsa de respect pe care i-o aplica Eva, liderul E.S.C.U, incepe sa creada ca aceasta societate nu este diferita de conducerea despotica din Romania.

Ignorata zilnic de fostul iubit, Dan, decide astfel sa afle pe cont propriu misterele trecutului sau si incepe sa construiasca planul de razbunare pe Alex.

Dar in avanpost sunt ucisi trei doctori, iar toate d0vezile indica catre Diane. Din acel moment Diane a realizat ca avanpostul nu este atat de sigur cum credea, un tradator amenintand securitatea adapostului.

Deoarece acum am citit toate cele trei volume aparute, pot spune ca volumul doi a fost cu siguranta preferatul meu. Pe parcursul sau ne sunt elucidate o multime de mistere, iar intorsaturile de situatie tipice Laviniei nu lipse, ba chiar sunt intr-un numar foarte mare.

Finalul cartii Ultimul avanpost a fost cu siguranta socant, iar eu nu mi-am dat seama pana atunci cine a fost tradatorul, iar persoana nu mi-a trecut nici macar odata prin cap.

Cartile Laviniei sunt disponibile pe Libris.ro.

Viata inseamna o scara cu multe trepte ce trebuie urcate pe rand. Cateodata te mai impiedici, mai faci un pas inapoi, dar important e sa continui. Sa speri sa ajungi cat mai sus, iar in toata aceasta nebunie sa nu uiti de unde ai plecat.

Seria Ultimul avanpost mi-a placut extrem de mult si abia astept volumul 4 care va inchide seria. Cu siguranta voi incepe si Neamul corbilor de la autoare cat de curand. Daca iti plac distopiile, nu trebuie sa ratezi seria Ultimul avanpost.

Cu ce carte ti-ai inceput aceasta saptamana? Tie iti plac distopiile?

 

 

 

9 comments

 1. Mihaela

  Nu e genul meu de carte fiindca nu-mi plac distopiile dar am vazut ca sunt la mare moda acum. Eu citesc volumul 2 din Contele de Monte-Cristo de Alexandre Dumas.

 2. Bratu Gabriela

  eu nu ma omor dupa distopii, recunosc. desi pare o serie interesanta. saptamana am inceput-o cu o carte a lui john grisham, The Reckoning, care are multe detalii din razboi si merge cam greu

 3. Lamiita Petre

  Nu am citit nimic de Lavinia Calina, dar cu aceasta recenzie m-ai facut curioasa si nu o voi ocoli. Eu am mai prelungit placerea pana astazi de a citi Trandafirul noptii de Lucinda Riley, dei puteamsa o termin de sambata. Mi-a fost foarte greu, dar imi pare rau ca o termin. Ma asteapta Scoala noptii de Deborah Harkness. Am citit mai de mult primul volum, Cartea pierduta a vrajitoarelor.

 4. paula sosoi

  Imi place in final gasesc nume romanesti intr-o serie de carti, cu actiune intr-o Romanie nu prea diferita de ce e acum, sau cel putin nu prea diferita de ceea spre care se indreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *