Ultimul avanpost Vol.1 – Lavinia Calina. Recenzie

12 Replies

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu recenzia cartii Ultimul avanpost, prima carte scrisa de una dintre autoarele mele preferate, Lavinia Calina. Zona zero a fost una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit anul trecut, asa ca in acest an mi-am propus sa citesc toate cartile autoarei. Ultimul avanpost este cea mai cunoscuta serie a sa, asa ca am zis sa incep anul cu ea.

Al treilea Razboi Mondial a luat sfarsit, iar Romania anului 2046 este Regat. Logodita cu printul Alex si fiica a Ministrului de Interne, tanara Diane traieste o viata luxoasa si lipsita de griji, ocupata cu discursuri, dileme cu cea mai potrivita garderoba a zilei si pastrarea aparentelor cuplului regal.

Printre petreceri, calatorii obositoare, speech-uri invatate pe de rost si accesele de furie ale printului, Diane contempla fara prea mult entuziasm un viitor previzibil. Insa viata i se schimba complet intr-o singura noapte, atunci cand este rapita de catre un grup de rebeli, pentru care guvernarea autoritara a regatului intruchipeaza raul absolut.

Actiune, rasturnari neasteptate de situatie, intrigi, romance – itele unei povesti in care eroina invata doua adevaruri cruciale: nimeni nu este cine pare la prima vedere, iar alegerile luate au intotdeauna consecinte. Va reusi Diane sa risipeasca misterul si, mai ales, va reusi sa descopere in final care este adevarata ei identitate?

Ultimul avanpost Vol.1Lavinia Calina

Nu cred ca acest prim volum a detronat Zona zero, dar asta nu inseamna ca nu l-am indragit la fel de mult. Fiind prima sa carte, nu o pot compara cu cea mai noua carte a sa. Aceasta carte a avut uneori descrieri cam lungi pentru gustul meu, dar nu m-au deranjat atat de mult.

Cel mai mult mi-a placut creativitatea autoarei, Romania creata de ea mi s-a parut autentica si bine construita. Actiunea si subiectul au fost originale, nu s-au asemanat cu nimic din ce am citit pana acum.

M-am bucurat sa gasesc naratiune la peroana I, asa am inteles mai usor gandurile eroinei noastre Diane si lucrurile prin care a fost nevoita sa treaca.

Dupa cel de-al treilea razboi mondial, Romania este condusa de rege, insa sistemul este unul corupt, iar oamenii nu traiesc in cele mai bune conditii. Diane este fata Ministrului de Interne si logodnica printului Alex, fiind obligata sa se logodeasca cu el.

Relatia lor este una deschisa, fiecare ducandu-si propria viata, iar la evenimentele publice formeaza cuplul perfect.

Insa la o petrecere Diane este rapita, iar lucrurile se schimba radical, iar actiunea incepe.

De-a lungul lecturii am sperat ca Lavinia sa nu imi omoare personajele preferate, dar desigur ca nu am avut norocul. In prezent lucreaza la al patrulea si ultimul volum al seriei, iar eu sper sa nu imi omoare protagonista.

Pe Libris sunt disponibile toate cartile ei, exceptie facand Proiectul Zero. Cu siguranta voi continua seria cat de curand, apoi voi incepe si cealalta trilogie a sa.

Daca iti plac distopiile, nu ezita sa cumperi Ultimul avanpost, nu vei regreta.

Tu ai citit carti de la aceasta autoare? Ce autori romani imi poti recomanda?

12 comments

  1. Miss Bear

    Hihi , ce contrast din primele randuri: Ultimul avanpost, prima carte! 😀 :))

    Eu nu am citit nimic de la aceasta autoare, o sa arunc un ochi peste titlurile cartilor scrise de ea, sau mai bine incep cu cea care te a facut sa le citesti pe toate!

  2. Iasmina

    Wow! Așa va fi, oare, în România peste 27 de ani? Nu de puține ori cărțile au prezis viitorul cumva. Partea rea ar fi că aș prinde, probabil, acele vremuri… Partea bună e că Războiul va fi fost trecut deja… Oricum, o carte pe care aș vrea s-o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *