Orasul pierdut. Seria Misterele lui Miss Mallard – Robert Quackenbush

12 Replies

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu recenzia cartii “Orasul pierdut”, o carte care face parte din seria cu Miss Mallard, faimoasa rata detectiv. Aceasta serie a fost recent tradusa si la noi de Pandora M si ma bucur foarte mult ca i-au dat o sansa. Deocamdata au fost traduse doar doua volume, dar sper sa urmeze si altele. De mica ma uitam la aceste desene, fiind unele dintre preferate, iar aceasta carte m-a teleportat in copilarie.

Faceti cunostinta cu Miss Mallard!

Este un faimos detectiv care se intampla sa fie o rata! Ultimul ei caz o poarta prin jungla din America de Sud, unde un demon ii urmareste si ii sperie pe exploratori, facandu-i sa renunte la comorile din orasul pierdut Kimbu Tacka! Cine este in spatele demonului care nu le da pace?

Citeste totul despre Miss Mallard, rata-detectiv, indragitul personaj al lui Robert Quackenbush, care rezolva mister dupa mister, peste tot in lume!
Miss Mallard este si eroina unui celebru serial de desene animate, foarte iubit de copii.

Orasul pierdut. Seria Misterele lui Miss Mallard – Robert Quackenbush

Aceasta carticica este perfecta pentru tinerii cititori, avand un scris foarte mare si o multime de ilustratii alb-negru. La final are chiar si un dictionar pentru a explica termenii pe care copiii probabil nu ii inteleg, dar si o rubrica numita “Intrebari din text” pentru a ne consolida cunostintele.

Miss Mallard impreuna cu alte sase rate, pleaca in cautarea orasului pierdut Kimbu Tacka. Ei considera ca sunt urmariti de un demon fara cap, expeditia lor fiind sabotata pana a ajunge la Kimbu Tacka. Dupa ce le-a fost taiat podul, barca sabotata, tot reusesc sa ajunga in Orasul pierdut. Insa acolo demonul fara cap isi face aparitia pe un tatu. Miss Mallard isi pastreaza calmul si incearca sa elucideze misterul. Cine este oare demonul fara cap?

Cartea mi-a adus aminte de episodul pe care l-am vazut acum multi ani, asa ca l-am revazut in engleza. Desenele animate au fost mult mai complexe decat cartea si mi-au placut mult mai mult. Cred ca voi incerca sa vad cat mai multe, majoritatea fiind disponibile pe youtube.

Orasul pierdut este disponibila pe Libris la un pret foarte bun, iar daca ai copii mici, sau iti plac cartile de copii cu mister, iti recomand aceasta carte.

Tu ai vizionat aceste desene in copilarie?

12 comments

  1. Diana Ion

    Nu imi aduc aminte de aceste desene, dar cred ca fiicei mele i-ar placea la nebunie cartea. Toata ziua sta cu o lupa in mana si cauta mesaje, mistere…exact ca un detectiv 😄😄

  2. Pulbere-de-stele

    Recunosc ca nu ma uit in cartile pentru copii, desi le gasesc foarte amuzante cand se intampla sa le vad pe bloguri!

  3. Paula Ion

    Pe Libris gasesc si eu foarte multe carti faine atat pentru copii cat si pentru mine. Nu stiu sigur daca stiu aceste desene animate, dar parca imi suna cunoscut numele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *