Craciun la New York. Povesti si retete

5 Replies

Lectura

Buna! Craciunul se apropie, asadar incep prin a ura un Craciun Fericit tuturor cititoarelor mele si le multumesc pentru fiecare minut acordat. Astazi am vrut sa vorbesc despre o carte perfecta pentru aceasta perioada, o carte minunata atat la exterior, cat si la interior. Cartea este “Craciun la New York”, o colectie de retete perfecte pentru aceasta perioada, care include si trei povestioare tare dragute din care poti invata cate un lucru sau doua.

Craciun la New York. Scurta prezentare

Eu nu sunt cea mai priceputa in bucatarie, insa aceste retete sunt usor de urmat si preparat, iar toate arata foarte delicios. O varietate de retete, de la patiserie si aperitive, pana la burgeri si bauturi. Voi insera si cateva poze din interior pentru a-i face dreptate acestei carti, mai ales ca autorii acesteia sunt fotografi. Multe retete sunt insotite de mici povestioare despre originea lor sau chiar anumite neplaceri pe care le poti intampina atunci cand gatesti, astfel poti corecta greselile.

 

Negrese cu afine

  • Pentru negrese cu miez umed se foloseste foarte mult unt sau nuci in aluatul crescut. O alternativa mai sanatoasa sunt afinele. Acestea nu doar dau un gust fructat si aromat, ci vor face negresele extraordinar de dulci si suculente.

Ingrediente

Pentru aluat
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 125 g unt
  • o lingura pudra solubila de espresso
  • 4 oua
  • un pliculet zahar vanilinat
  • 120 g faina
  • un praf sare
  • 300g afine decongelate
  • 140 g zahar brut de trestie
Pentru glazura
  • 150g cuvertura de ciocolata amaruie
  • 50 g unt

Preparare

Se ia o forma de copt dreptunghiulara si se tapeteaza cu grija cu foaie de copt. Ambele tipuri de ciocolata se rup in bucati si se topesc impreuna cu untul la bain-marie, amestecandu-se usor cu miscari circulare.

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Pudra de espresso se dizolva in doua linguri de apa fierbinte. Intr-un bol se bat spuma ouale, zaharul brut de trestie si zaharul vanilinat. Se adauga espresso, faina si sarea si se amesteca. In final se adauga si compozitia racita din ciocolata. Se incorporeaza cu atentie afinele.

Aluatul se asaza uniform in forma de copt si se coace in cuptor pentru 30-35 minute. Incercati-le cu un betisor! La final se lasa la racit in forma.

Cuvertura de ciocolata neagra se topeste impreuna cu untul la baie de apa calda, amestecandu-se usor cu miscari circulare. Apoi, se toarna uniform peste negrese. Se lasa sa se intareasca, iar la final se taie in bucati de 5-6 cm.

Cam asa este structurata o retete in aceasta carte. Am ales negresele deoarece sunt usor de facut si foarte gustoase.

Daca esti impatimit al gastronomiei aceasta carte nu trebuie sa iti lipseasca din colectie. Ea este disponibila pe site-ul editurii rao la o reducere de 45%. Le multumesc pentru frumosul cadou de Craciun.

Craciun Fericit!

5 comments

  1. Ioana Pavel

    Oohh… Cat de faina este aceasta carte!
    Imi place cu totul, incepand de la coperta, continuand cu filele brosate, imaginile ample si retetele delicioase!
    Clar, este o carte pe gustul meu!

    Sincera sa fiu, la inceput am avut impresia ca este despre altceva! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *