Negustorul de manuscrise de John Grisham. Recenzie

11 Replies

Lectura

Buna! Astazi vreau sa iti prezint cartea “Negustorul de manuscrise”, cea mai noua carte semnata John Grisham tradusa de editura Rao. Acum cateva luni am citit Informatorul de acelasi autor, insa nu pot spune ca a fost una din favoritele mele. Aceasta mi-a placut mult mai mult, dar hai sa iti spun exact despre ce este aceasta carte, lucrurile care mi-au placut si care mi-au displacut.

Negustorul de manuscrise de John Grisham. Scurta prezentare.

O bandă de hoți pune la cale un furt spectaculos dintr-o cameră de
valori aflată la subsolul Bibliotecii Firestone de la Universitatea
Princeton. Prada este neprețuită, însă universitatea a asigurat-o pentru
25 de milioane de dolari. Bruce Cable este proprietarul unui magazin de
carte, însă câștigă bani buni ca negustor de cărţi rare şi ediţii
princeps, cochetând uneori cu piața neagră a cărților și a manuscriselor
furate. Mercer Mann este o tânără romancieră care suferă din pricina
lipsei de inspirație. Ea este abordată de o femeie elegantă și
misterioasă care încearcă să o implice într-o poveste periculoasă, dar
captivantă. O sumă considerabilă de bani o convinge pe Mercer să accepte
o misiune sub acoperire, astfel că se infiltrează în cercul de prieteni
al lui Bruce Cable.

Capitolul 1

Cartea este impartita in 8 capitole plus epilogul. In primul capitol ne este prezentat jaful de la subsolul bibliotecii realizat in total de 5 persoane. De acolo se vor fura manuscrisele nepretuite ale maretului scriitor F. Scott Fitzgerald pentru a fi vandute mai apoi pe piata neagra. Insa jaful perfect nu se intampla in aceasta carte. Doi sunt arestati, insa manuscrisele raman de negasit.FBI a fost pe punctul de a rezolva cazul in primele 24 de ore. Unul dintre hoti a lasat o pata de sange la locul faptei, fiind prins impreuna cu partenerul sau. Ceilalti s-au speriat si au disparut impreuna cu manuscrisele.

Capitolul 2

In cel de-al doilea capitol ne este prezentata persoana noastra de interes general, Bruce Cable, proprietarul unui magazin de carte si totodata nagustor de carti rare. In acest capitol primim povestea sa din trecut, cum a ajuns sa aiba aceasta meserie, cum si-a cunoscut actuala sotie.

Capitolul 3

Capitolul al treilea ne-a aduce in prim-plan pe Mercer Mann, protagonista noastra. Aceasta este trimisa sa il spioneze pe Bruce, acest lucru aducandu-i o multime de bani. Mercer este o scriitoare, aceasta cautand inspiratia deoarece nu a mai publicat un roman de trei ani.

De aici urmarim cele sase saptamani in care Mercer incearca sa se acomodeze pe insula Camino. Oare este ea un spion desavarsit sau va fi descoperita imediat de negustor?

Primele pagini m-au captivat, treptat mi-am pierdut interesul, insa ultimele 150 de pagini mi-au placut si mi-au tinut cu sufletul la gura. Cred ca voi mai incerca pe viitor carti de la acest autor, “Negustorul de manuscrise” mi-a depasit asteptarile.

Asadar, recomand Negustorul de manuscrise amatorilor de romane thriller, dar si celor care il indragesc pe John Grisham. Cartea a aparut la editura Rao si se poate comanda direct de pe site-ul lor.

Tu ai incercat carti de la acest autor? Pentru ca suntem in ultima luna a acestui an, care a fost cea mai buna carte pe care ai citit-o in acest an?

11 comments

  1. Rox

    Mi-a atras atentia in ultimul timp, desi romanele thriller nu sunt printre favorite. Cu atatea carti care ma tenteaza nu stiu cum sa ma impart. 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *