Acces interzis de Karen Cleveland. Recenzie

13 Replies

Lectura

Buna! Astazi vreau sa iti prezint cartea “Acces interzis”, una din noutatile editurii Rao. Aceasta carte se incadreaza in genul Thriller pentru adulti, iar subiectul mi s-a parut unic si interesant, iar eu nu am mai citit nimic asemanator.

Inca de la inceput povestea a avut potential, insa mi-am dorit ca autoarea sa ne ofere o actiune mult mai complicata incadrata intr-un numar mai bogat de pagini. Imi plac cartile subtiri, insa aceasta ar fi fost o poveste extraordinara in cel putin 500 pagini.

Acces interzis. Scurta prezentare.

Știi cui îi spui la revedere în fiecare dimineață?
Mergi la birou. Îţi pregăteşti cafeaua. Îţi deschizi computerul. Jobul
tău: să accesezi laptopul unui infractor rus şi să găseşti dovezi că
ascunde identităţile a cinci agenţi bine inflitraţi, trăindu-şi viaţa ca
fiecare dintre noi. Ai reuşit să intri. Pe ecran îţi apar cinci
fotografii. Una dintre ele este a soţului tău.

Povestea ne este spusa de personajul nostru principal feminin, Vivian Miller, analist in contraspionaj al CIA. Insa asta e tot ce stie sotul ei Matt, ea lucrand in zadar la descoperirea unei retele de agenti inactivi rusi. Mare ii este mirarea atunci cand da peste poza sotului ei intr-un fisier “Prieteni” aflat pe calculatorul rusilor. Vivian este prinsa la mijloc, insa dragostea pentru sotul si copii ei nu o lasa sa isi denunte sotul.

Acesta ii marturiseste sotiei sale adevarul, acceptand toate acuzatiile care i se aduc. O roaga pe Vivian sa il denunte, insa aceasta refuza, alegand sa stearga dovezile care il leaga pe sotul ei de agentii inactivi rusi.

Oare a facut Vivian alegerea buna? Este Matt sotul perfect, sau doar un mincionos?

De aici ne sunt prezentate consecintele actiunilor lui Vivian in paralel cu diferite portiuni din trecutul vietii lor de familie, acestea ajutandu-ne sa conturam comportamentul lui Matt de-a lungul timpului.

Asadar, Acces interzis a fost un thriller bun de la care mi-as fi dorit mult mai multe, iar rating-ul acordat pe GoodReads a fost de 3/5 stelute. Ea se gaseste pe site-ul editurii Rao sau in librariile partenere.

 

Ce thrillere bune imi poti recomanda?

Multumesc editurii Rao pentru exemplarul primt spre recenzie.

 

13 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *