Cartea secretelor de Eugen Ovidiu Chirovici. Recenzie

12 Replies

Lectura

Buna! Astazi vreau sa iti prezint Cartea secretelor, o noua aparitie si totodata o varianta imbunatatita a unui roman deja publicat. E. O. Chirovici a reeditat cartea “O amintire de la Paris”, publicand-o sub denumirea “Cartea secretelor”. Aceasta carte este un thriller psihologic nuantat si slefuit bine, care va fi pe placul iubitorilor acestui gen.

Cartea secretelor de Eugen Ovidiu Chirovici. Scurta prezentare.

Nu poti avea incredere in propriile amintiri.

Nu poti avea incredere nici in relatarile altora.

Asadar, cum poti sa afli ce s-a intamplat cu adevarat in noaptea aceea?

Psihologul James Cobb sustine intr-o noapte ploioasa, la New York, o prezentare despre arta recuperarii memoriei pierdute. La plecare este abordat de un strain: un om aflat pe moarte, care ii povesteste ca, in urma cu vreo patruzeci de ani, s-a trezit intr-o camera de hotel alaturi de o femeie ce fusese ucisa, dar nu isi amintente ce s-a intamplat. Cobb trebuie sa afle daca are de-a face cu un om nevinovat sau cu un criminal. Insa itele acestui mister vechi sunt mult mai incalcite decat par la prima vedere.

Am auzit pana acum despre Cartea Oglinzilor si despre succesul ei pe plan international, insa niciodata nu am apucat sa o cumpar. Multumita editurii rao am apucat sa lecturez cea mai noua aparitie a acestui autor si nu regret deloc. Povestea conturata de autor a fost misterioasa de la inceput pana la sfarsit. Chiar daca am prevazut anumite lucruri marunte, am fost uimita de altele neprevazute. Dupa parerea mea, actiunea a inceput putin mai greu, insa dupa cateva capitole am inceput sa regret momentul in care trebuia sa pun cartea jos.

Domnul Joshua, pacientul nostru aflat pe moarte relateaza o intamplare la care a luat parte in Paris in urma cu patruzeci de ani, unde se  afla cu prietenul sau Abe. Acolo femeia de care erau amandoi indragostiti este injunghiata, insa autorul este neidentificat. Joshua incearca sa afle cu ajutorul hipnozei adevarul din acea noapte. Oare este el criminalul? Sau o simpla victima?

Am avut o singura nemultumire cu finalul deoarece un lucru a ramas neexplicat, insa era destul de neinsemnat.

Citate

 • Am convingerea ca lucrurile pe care nu le-am facut ne definesc la fel de precis ca lucrurile pe care am ales sa le facem.(pagina 56)
 • Orice relatie este riscanta. Cand oamenii sunt indragostiti, isi deschid sufletele si cel mai adesea ajung sa fie raniti, poate chiar mutilati pentru tot restul vietii.(pagina 68)
 • Viata este chiar aici, curge in clipele astea prin trupul meu. Dincolo de el, este doar neantul.(pagina 69)
 • -De ce mint oamenii uneori? -De teama in mare parte, am spus. Cel mai adesea, minciuna este o modalitate de aparare, doamna Gregory. Sau uneori o fac in speranta unei recompense.(pagina 214)

Asadar, recomad Cartea secretelor amatorilor acestui gen. Tu ce citesti acum? Ai vreo carte thriller pe care vrei sa mi-o recomanzi?

Multumesc editurii Rao pentru ocazia de a lectura aceasta carte.

12 comments

 1. Aluculesei Brindusa

  M-ai facut tare curioasa,ma faci sa imi doresc mult sa o citesc cat mai repede,imi plac astfel de carti,imi place sa descopar ce se ascunde intre filele acestei carti

 2. Mihaela

  Pare o carte pe gustul meu si am pus-o pe lista de lectura, fiindca sunt de acord cu autorul cand spune ca: lucrurile pe care nu le-am facut ne definesc la fel de precis ca lucrurile pe care am ales sa le facem.

 3. Mirela Marin

  O carte de genul acesta, mai după sărbători, poate. Pentru perioada acesta parcă ar fi indicat ceva mai relax, ușor, romantic. Asta pentru mine, desigur. Dar subiectul pare incitant, e bine de reținut ”Cartea secretelor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *