Zona zero de Lavinia Calina. Recenzie

7 Replies

Lectura

Buna! Astazi vreau sa iti vorbesc despre prima carte a Laviniei Calina pe care am citit-o. Aceasta se numeste Zona Zero si este un roman apocaliptic care mie mi-a placut extrem de mult. Cu siguranta aceasta nu va fi ultima carte a Laviniei pe care o voi citi, insa deocamdata primele volume din cele doua serii pe care le are sunt iesite din stoc. Voi urmari constant librariile online pentru a le cumpara cat mai rapid. Dar hai sa revenim la cartea noastra.

Zona Zero, Lavina Calina. Scurta prezentare.

Lovita de un virus necunoscut, omenirea se afla in pragul extinctiei. Parazitii, cei atinsi de boala, sunt ei insisi cea mai mare primejdie fata de putinii care au reusit sa supravietuiasca. Iar lupta este apriga. Pentru Elena, pierderea sotului la atat de scurt timp dupa ce s-a casatorit din dragoste a insemnat punctul de pornire pentru o transformare care ar fi parut fara inchipuire pana atunci: salvarea grupului pe care va ajunge sa il conduca refugiata intr-unul dintre ultimele bastioane ale umanitatii presupune sacrificii extreme si o vointa de fier dincolo de limitele de care credea ca nu este capabila sa treaca. Intalnirea cu doi frati, tanarul Vlad si adolescenta Vanessa, va fi punctul de cotitura inspre decizia ultima. Pe cine mai poate salva? Ce forta ii poate da dreptul sa se joace cu vieti inocente? Poate sa isi regaseasca sentimentele de iubire in pofida apocalipsei care pare sa fi distrus totul in calea ei? Care este solutia pentru Zona Zero?

Raspunsul este un roman in acelasi ritm alert si imprevizibil cu care Lavinia Calina ne-a obisnuit din primele sale carti. Aventura vietii si a mortii este doar un pretext pentru o poveste care te va zdruncina din temelii si care te va captiva pe de-a intregul.

In prolog aflam cateva lucruri importante din viata Elenei, una dintre personajele noastre principale. Dupa ce a pierdut sarcina aceasta se afla impreuna cu sotul la spital, acesta fiind locul in care virusul i-a gasit. Sotul ei ajunge sa fie infectat, iar Elena este obligata sa il ucida. Dupa ce isi omoara iubitul sot aceasta este salvata de un grup de persoane. Actiunea cartii este plasata dupa 5 ani, atunci cand Elena devine conducatoarea bazei de refugiati.

Iti place povestea pana acum? Cartea este disponibila pe Libris.ro

Dupa ce ii salveaza pe cei doi frati, Vlad si Vanessa, viata ei incepe sa se complice din ce in ce mai mult, acestia opunandu-se modului de conducere pe care il guverna Elena si asociindu-se in acelasi timp cu dusmanul Elenei, Sorin.

Sorin il va juca pe degete pe Vlad, incercand sa o dea afara de la conducere pe Elena, asumandu-si astfel rolul de conducator pe care este convins ca il merita. Insa aceasta decizie nu le apartine lor, sefii care conduc peste toate bazele ramase in viata fiind cei care decid lunar conducatorul.

Cartea este scrisa la persoana a treia, iar actiunea alerta este cuprinsa in mai putin de 250 de pagini. Fiecare pagina este plina de actiune si suspans, fiind imposibil sa o lasi din mana.

Dupa ce am terminat aceasta carte pot afirma ca Laviniei chiar ii place sa ne tortureze rau. Abia ma atasam de un personaj si dupa murea. Nu stiu daca am mai citit o carte in care sa moara atat de multe personaje si sa nu mai punem la socoteala si miliardele care au murit deja de mana virusului. :)))

Daca vrei mancare, va trebui sa muncesti. Avem 273 de guri de hranit si toate au cate un scop in micul nostru refugiu. Gaseste-l pe al tau si poti ramane.

Auzise de la multi ca odata ce un om era infectat nu mai crestea, nu mai avea amintiri, nu mai judeca, se transforma intr-un monstru a carui singura preocupare era sa se hraneasca.  Unii ii numisera in gluma zombie, dar termenul oficial era parazit, caci, asemeni acelor microorganisme, acesti monstri iti procurau hrana din corpurile altora.

Zona Zero este disponibila in doua editii: Herg Benet si Librex. Exista si mici diferente de pret intre ele, iar coperta mea preferata este cea a editurii Herg Benet.

Asadar, recomand cu mare drag Zona Zero iubitorilor acestui gen de carti. Pentru mine aceasta carte a ajuns chiar in topul preferatelor, iar Lavinia a ajuns pe lista autorilor de la care trebuie sa mai incerc si alte carti.

Tu ai citit carti de la aceasta autoare? Care este genul tau preferat?

7 comments

  1. Claudia

    Nu am citit nimic scris de Lavinia Calina dar sa stii ca e pe lista mea de lectura. Putin timp de as avea si poate reusesc si eu sa citesc macar un roman de al ei ca sa vad cum scrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *