Tot ce trebuie sa stii despre implanturile dentare

9 Replies

Uncategorized

Buna! Recent am mai vorbit despre aparatele dentare in acest articol, iar de data aceasta as vrea sa vorbim despre implantul dentar.  Daca ai nevoie de un implant dentar si esti din Bucuresti voi discuta despre procedee, costuri si tipuri de implant.

Cum se efectueaza?

Procedeul de baza prin care se inlocuieste un dinte lipsa este reprezentat de pozitionarea unui surub din titan, in osul maxilarului sau mandibulei. Acesta va indeplini rolul unei radacini false, peste care se va construi o coroana dentara din ceramica, sau atunci cand sunt mai multe implanturi adiacente, chiar o punte dentara.

Forma unui implant dentar din titan este, de obicei, cilindrica sau conica, variind ca lungime si diametru, pentru a se potrivi fiecarei situatii clinice. Titanul este materialul cel mai des folosit in chirurgia implantologica, datorita neutralitatii sale biologice.

Un aspect demn de luat in seama este acela ca poti evita un implant dentar, sau o alta structura protetica, atunci cand aparatul dentar le poate inlocui! Pe larg, aparatul dentar are rolul de a restrange dintii, unii langa altii, pentru ca, in timp, spatiile ramase dupa extractiile dentare sa poata fi acoperite.

Cat costa un implant dentar?

Pretul poate varia in functie de materialul folosit, tipul implantului dentar, materialul din care este confectionata coroana, metoda folosita in fabricarea coroane.

Cand este vorba despre sanatatea noastra nu este o optiune sa mergem pe principiul “ieftin si bun”, iar preturile pot varia intre 200$-2500$. La Ramis Clinique acest procedeu costa 3000 lei, ei folosind coroana din zirconiu si materiale premium.

Cel mai bun implant dentar se alege cu ajutorul specialistilor.

Fiind un procedeu atat de important, cel mai bine este sa ceri ajutorul profesionistilor, ei vor stii ce ti se potriveste.

Implant dentar intr-o zi

Implanturile dentare se pot realiza si intr-o zi. Procedeul este mai costisitor, dar unul dintre avantaje este faptul ca pacinetul nu va mai trebui sa suporte disconfortul unei proteze dentare mobile provizorii.

Articol optimizat SEO  de Outcave Solutions

9 comments

  1. Mihaela

    Am si eu un implant dentar destul de mic pe care mi l-am facut acum multi ani atunci cand stomatologia nu era atat de moderna ca acum si nu se lucra cu materiale asa de bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *