Furtul diamantului urias de Geronimo Stilton. Recenzie

8 Replies

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu recenzia cartii “Furtul diamantului urias”, o carte care mi-a placut foarte mult. Din aceasta serie am mai citit doua carti, iar “Misteriosul hot de branza” are o recenzie aici. Cu siguranta aceasta este preferata mea din toate cele trei pe care le-am citit, iar mai multe titluri se pot gasi pe Libris.ro 

Furtul diamantului urias de Geronimo Stilton. Scurta descriere.

Si in aceasta carte urmarim o aventura din incredibila viata a protagonistului nostru Geronimo Stilton, directorul Voicii rozatoarelor, cel mai cunoscut ziar din Insula Soarecilor.

Astazi este o zi speciala, are loc cel mai important meci al anului, ba chiar al secolului. Soricionia Fotball Club si Rozatorix Fotball Club lupta pentru titlul de campioana a Insulei Soarecilor. Geronimo incearca sa vizioneze meciul, la fel ca toata Soricezia, insa el este intrerupt de Bunicul Traian care vine sa vizioneze un concurs de golf, astfel este nevoit sa renunte la meciul de fotbal.

In paralel acesta este cautat de vechiul sau prieten Kornelius Van Kashkavallen, agentul secret al Guvernului Insulei Soarecilor. Este coleg de scoala primara cu Geronimo, iar numele sau de cod este Zero Zero Ka.

Geronimo va pleca impreuna cu bunicul sau Traian in Sorikfurt pentru un concurs de golf, acesta fiind asistentul sau, insa apoi este nevoit sa concureze alaturi de el.

Traian Stilton  a inceput sa joace golf inca din copilarie, a castigat 50 turnee, Soricezia Open in 2000 si este presedintele clubului de golf Soricezia.

In carte avem si un mic ABC al golfului, unde ni se vorbeste despre istoria, regulile, terenul si cum se joaca golful. La final avem si un mic test pentru aprofundarea cunostintelor.

Oare va reusi Geronimo sa castige? Cine va fii misteriosul sau adversar si care este legatura sa cu diamantul urias?

Cartea Furtul diamantului urias mi-a placut foarte mult si o recomand copiilor mai mici, dar si celor carora le plac acest gen de carti. Se citeste foarte repede si usor, iar formatul textului este foarte interesant. Tu citesti carti pentru copii? Ce carte iti incanta acest week-end?

8 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *