Tronul de clestar de Sarah J. Maas. Recenzie

11 Replies

Lectura

Buna! Astazi revin cu recenzia unei carti foarte dragi mie, Tronul de clestar. Aceasta este prima carte din seria cu acelasi nume scrisa de Sarah J. Maas. De la ea am citit in mai Regatul spinilor si al trandafirilorea fiind cartea mea preferata a lunii mai. Chiar am vrut sa mai incerc ceva de la autoare, asa ca am zis sa incerc si cealalta serie a ei. Nu am avut mari asteptari de la ea, insa mi-a placut foarte, foarte mult.

Tronul de clestar de Sarah J. Maas. Scurta descriere

In Tronul de clestar avem o poveste diferita de cea din Regatul spinilor si al trandafirilor, personaje diferite, dar mie mi-au placut mai mult personajele din aceasta carte, in special Dorian.

In opinia mea, Tronul de clestar a fost mult mai buna decat Regat, chiar daca actiunea nu este cea mai complexa, personajele completeaza perfect lumea.

In acest volum ne este prezentata Celaena Sardothien, o asasina care a fost inchisa pe viata in ocnele din Endovier. Viata ei se schimba atunci cand primeste o vizita de la printul mostenitor, acesta spunandu-i ca o va scoate de acolo, aceasta trebuind sa il reprezinte pe print intr-o competitie pana la moarte-luptand cu cei mai talentati hoti si asasini ai tarii.

Daca va castiga aceasta competitie ea va deveni asasina regatului, slujind regele pentru 4 ani, apoi fiind libera sa plece.

Iti place pana acum? Cartea se gaseste pe Libris.ro

De-a lungul cartii urmarim progresul facut de ea in timpul acestei competitii, dar si alte lucruri interesante si magice, despre care nu voi vorbi aici deoarece se intampla destul de tarziu in carte.

Piesa de rezistenta a acestei carti a fost relatia conturata intre Celaena si Dorian, printul mostenitor. Conversatiile lor au fost savuroase si mereu le asteptam cu nerabdare.

Dupa ce am terminat aceasta carte pot spune  ca m-a “distrus” emotional. Nu ma asteptam la un astfel de final si inca nu cred ca asa ceva este posibil.

Eu sunt Celaena Sardothien, Asasinul Ardalanului. Daca acesti barbati ar sti cine sunt, ar inceta sa mai rada. Eu sunt Celaena Sardothien. Voi castiga. Nu imi va fi teama.

 

Asadar, daca vrei sa descoperi povestea asasinei, iti recomand cu mare drag sa citesti Tronul de clestar, cu siguranta nu vei regreta.

 

 

 

11 comments

  1. paula sosoi

    Mai citisem o recenzie a cartii la fel de intriganta ca si cea a ta si recunosc ca mi-ar place sa vad filmul facut dupa carte pentru ca am un program care abia imi permite sa fac foarte putine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *