Cum să alegi căruciorul pentru copii potrivit în funcție de vârsta celui mic

11 Replies

Uncategorized

Să fim complet onești: atunci când vine vorba de articolele pentru cei mici, căruciorul pentru copii este unul dintre cele mai importante. Asta pentru că spre deosebire de toate jucăriile și accesoriile drăguțe pe care le primești de la prieteni cu diferite ocazii, un cărucior va fi utilizat pe o perioadă mult mai lungă de timp. Rândurile următoare îți vor oferi informații practice cu privire la cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le urmărești atunci când plănuiești să faci această achiziție.

Vârsta lui bebe – un factor care influențează semnificativ decizia

Nevoile pe care cel mic le are la 6 luni vor fi complet diferite de ce necesită la 24 de luni. Vom analiza achiziția căruciorului prin prisma factorului vârstă.

De la 0 la 6 luni

 

 • Nevoile lui bebe

 

În această perioadă, cel mai importat lucru pe care îl ai în vedere cu privire la cel mic este poziția corpului, în timp ce îi asiguri confortul. Este recomandat să te orientezi spre un cărucior mai robust, care să fie dotat cu un sistem de suspensie sigur și stabil, capabil să absoarbă șocurile.

O altă caracteristică foarte importantă trebuie să fie confortul pe care îl oferă locul din cărucior, și ca acesta să se încline cu ușurință. În acest mod te asiguri că bebe se va putea întinde confortabil pe spate atunci când îl plimbi.

 • Nevoile tale

Cel mai indicat ar fi să te orientezi spre un cărucior care să ofere un sistem de călătorii – mai exact, să poți „transforma” căruciorul într-un scaun de mașină. Acest lucru te va ajuta să nu-l trezești mereu pe cel mic atunci când îl urci sau îl cobori din mașină.

 • Ce să urmărești

Dacă nu conduci prea mult, sistemul de călătorii nu e obligatoriu. Urmărește cu atenție setările de siguranță și confort.

De la 6 la 12 luni

 

 • Nevoile lui bebe

 

Acum, cel mic probabil că se poate ridica fără probleme, deci locul din cărucior e probabil unul dintre cele mai importante aspecte. Trebuie să îi asiguri lui bebe spațiul de care are nevoie și reglaje care „să crească” odată cu el.

Centura de siguranță cu sistem de prindere în 5 puncte este un mare plus.

 • Nevoile tale

Trebuie să fim realiști și să admitem că plimbatul lui bebe are ca scopuri crearea legăturii părinte copil, dar și refacerea post-natală. Tocmai de aceea nu trebuie să treci cu vederea dacă viitoarea achiziție poate fi orientată  pentru a-l așeza pe bebe atât cu fața, cât și cu spatele.

 • Ce trebuie să ai în vedere

Acesta este momentul perfect în care să completezi achiziția inițială. Pentru a alege ce e potrivit pentru copilul tău, gândește-te și la modul tău de viață. Ești un părinte mai sportiv sau mai degrabă unul mereu pe fugă?

De la 18 la 24 de luni

 

 • Nevoile lui bebe

 

De la această vârstă, cel mic nu doar că devine mai curios, dar și mai independent , încercând să învețe cât mai multe despre mediul înconjurător. Din acest motiv, trebuie să încerci să achiziționezi un cărucior pliabil pentru copii și ușor, cu o centură de siguranță în cinci puncte. Verifică îmbinările dintre piesele căruciorului la care bebe poate ajunge – dacă nu sunt bine finisate, cel mic se poate răni.

 • Nevoile tale

Vei dori un cărucior ușor manevrabil, care să nu se transforme într-o piatră de moară atunci când te plimbi cu bebe de mânuță.

 • Ce să ai în vedere

Întrucât în această perioadă cel mic va deveni un explorator, manevrabilitatea și greutatea căruciorului pentru copii sunt în prim-plan. Dar cu toate că dorința de a afla cât mai multe este nelimitată, rezistența copiilor nu este – după câțiva pași, vor dori înapoi în căruț. Așadar, și ușurința cu care îl poți scoate și îl poți aduce pe bebe la locul lui reprezintă un element important.

11 comments

 1. Deyutza

  Noi am avut 2 carucioare,Unul care a fost landou pt bebe, apoi s-a transformat pentru a fi bun si bebelui mai mare. Apoi pe vara am avut un carucior sport

 2. Camelia

  Nu imi aduc aminte pe ce criterii am ales noi caruciorul, dar stiu ca a fost “mana cereasca” pentru mine. La un an si 6 luni, pustiul meu avea 16 kg, fara caricior nu as fi iesit prea mult din casa.

 3. Rokolla

  Eu am avut un carut 3 in 1 si am putut sa-l foloasesc foarte mult timp.In functie de cat de mare a fost fetita si de cat de mult a crescut, l-am putut schimba si mi-a fost de un real ajutor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *