Gradina cu fluturi de Dot Hutchison. Recenzie

19 Replies

Lectura

Buna! Astazi vreau sa iti vorbesc despre o carte pe care am citit-o recent. Ea se numeste Gradina cu fluturi si a fost publicata recent la editura Herg Benet in colectia Passport.

Lângă un conac impresionant se află o grădină.

În această grădină cresc flori luxuriante, arbori seculari și… o colecție de prețioși fluturi: tinere femei care au fost răpite și atent tatuate pentru a semăna cu noile lor nume date. Supraveghetor este Grădinarul, un bărbat aspru, delirant și întunecat, obsedat cu capturarea și păstrarea specimenelor sale atât de prețioase.

Atunci când este descoperită grădina, o supraviețuitoare este adusă pentru interogatoriu. Agenții FBI Victor Hanoverian și Brandon Eddison sunt însărcinați cu descurcarea ițelor unuia dintre cele mai lugubre cazuri din întreaga lor carieră. Însă fata, cunoscută doar sub numele de Maya, este ea însăși un puzzle care trebuie descifrat.

Pe măsură ce povestea ei avansează, aruncând lumină asupra vieții în Grădina cu Fluturi, Maya dezvăluie vechi dușmănii, noi izbăviri și faptele tulburătoare ale unui bărbat care nu pregetă cu nimic în a-și proteja propria sa versiune asupra frumuseții. Iar cu cât mai multe detalii ies la suprafață prin povestea fetei, cu atât mai mult agenții se gândesc la ce încă oare le mai ascunde ea…

Gradina cu fluturi. Scurta descriere

Ador serialele care investigheaza crime, insa carti nu am citit atat de multe. Aceasta este mai speciala, crimele suspectului nostru fiind relatate de o victima care a reusit sa scape. Aceasta carte a pus accentul pe traumele pe care le traiesc victimele unor astfel de rapiri, de dificultatea pe care o intampina odata cu revenirea in lumea reala.

Cartea urmareste povestea narata din perspectiva Mayei, care le povesteste agentilor FBI traumele sale, lucrurile care sau intamplat sau i s-au intamplat in Gradina.

-De ce ne insemni in felul asta?

– Pentru ca o gradina trebuie sa aiba fluturi.

Colectionarul sau Gradinarul insemna fiecare fata cu niste aripi specifice unui fluture, iar apoi le boteza, dandu-le nume noi si obligandu-le sa isi uite identitatea.

Nu a fost tot tatuat odata, ii spune fata, urmandu-i privirea care se oprise pe fotografie. A inceput prin a desena contururile. Apoi, de-a lungul a doua saptamani, a tot revenit pentru a adauga culoarea si detaliile. Iar cand a fost terminat, am devenit si eu unul dintre Fluturii Gradinii. Jucaria unui Dumnezeu care isi crease micuta lui lume.

Gradinarul ucidea fetele doar din trei motive.

Ajungeau prea batrane. Data de expirare era de doua zeci si unu de ani. Dupa asta, ei bine, frumusetea se ofilea, se trecea, iar el trebuia s-o conserve cata vreme o avea.

Daca erau prea bolnave, prea ranite sau insarcinate aveau aceeasi soarta.

Ultimul motiv era neadaptarea la viata noua. Fetele care se impotriveau prea tare, fetele care erau distruse.

Din cate am inteles, aceasta carte are si continuare, fiind chiar o trilogie. Abia astept sa vad cat mai repede cum continua povestea. Aceasta carte are un final bun, iar daca vrei o poti citi doar pe ea daca nu vrei sa continui trilogia.

Gradina cu fluturi a fost o lectura dura si captivanta pe care o recomand daca ti-au placut lucrurile pe care le-ai citit mai sus, ele fiind esenta povestii. Cartea este disponibila aici.

Tu ce carti mai citesti? Ai citit pana acum carti din colectia passport de la HB? Care este cartea ta preferata de la editura lor?

19 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *