Aliata Vraciului, volumul 9 din Cronicile Wardstone, de Joseph Delaney Recenzie

17 Replies

Lectura

Buna! Astazi vreau sa iti vorbesc despre o carte pe care am recitit-o luna aceasta. Aliata Vraciului volumul noua din Cronicile Wardstone, seria mea preferata si totodata cea care m-a introdus pe mine in lectura. Despre volumele 2 si 8 am vorbit aici si aici acum cateva saptamani.

Dupa ce am citit si recitit aceasta serie pot afirma ca volumul 9 este preferatul meu, fiind povestit de Grimalkin, vrajitoarea asasina, cea care a devenit personajul meu preferat.

Dupa ce Diavolul i-a ucis cu brutalitate copilul, singurul tel al lui Grimalkin este nimicirea acestuia. Fara prea mare tragere de inima, se aliaza cu Vraciul si cu ucenicul sau, Tom, ajutandu-i sa-l lege pe Diavol si sa-l decapiteze. Acum, ea este o fugara, iar misiunea pe care o are este una mortala. Pentru ca spiritul Diavolului sa fie infrant si alungat de pe Pamant pentru totdeauna, Grimalkin trebuie sa tina departe de ghearele vrajmasilor capul retezat al acestuia. Indiferent de pretul pe care trebuie sa-l plateasca…
„Actuala asasina a clanului Malkin este Grimalkin. Foarte rapida si puternica, aceasta vrajitoare se conduce dupa un cod propriu al onoarei si nu recurge niciodata la siretlicuri. Prefera ca potrivnicul sa insemne pentru ea o provocare. Desi onorabila, Grimalkin are si o fata intunecata, fiind renumita pentru faptul ca intrebuinteaza tortura. Cu totii se tem de acel tac-tac al cumplitelor ei foarfeci.

Aliata vraciului de Joseph Delaney. Scurta descriere.

Dupa ce a decapitat Necuratul cu ajutorul lui Tom Ward si al Vraciului, Grimalkin este nevoita sa fuga din calea celor care vor sa il fure. Acestia sunt slujitorii intunericului care vor sa reuneasca trupul si capul conducatorului lor. Inca de la inceput ne este prezentata o armata formata din noua urmaritori: sapte vrajitoare, un neom si un barbat practicant al magiei negre. Dupa ce infrange trei din aceste creaturi, vrajitoarele Intunericului se vor alia impotriva ei dand nastere unui kretch. Cu ajutorul lui Agnes, o vrajitoare vindecatoare care poate citi viitorul, Grimalkin afla mai multe despre inamicii ei.

A fost creat printr-o alianta intre vrajitoare, neoameni si magi, special ca sa te haituiasca si sa te omoare. Ca mama a avut o lupoaica, dar tata i-a fost un demon.

Un kretch este creat, de obicei, cu un scop anume. Iar asta fusese creat ca sa ma omoare.

Dupa lungi cautari, Agnes reuseste sa afle numele celui care i-a fost tata. Acel kretch a fost zamislit de Tanaki, unul dintre demonii ascunsi, care foarte rar e invocat si numai cu mare greutate.

In urma unei lupte cu el, Grimalkin este ranita si otravita de el, chemand-o in ajutor pe Thorne, ucenica ei. Dupa ce primeste ajutorul lui Agnes, aceasta ajunge la turnul Malkin unde doua vrajitoare lamia, aliatele ei, isi petreceau timpul. De acolo ea va incerca sa faca fata Intunericului.

 Va reusi oare ea sa apare capul de slujitorii intunericului?

De ce sa-l omori pe cel slab, cand poti sa te lupti cu cel mai puternic?
De ce sa spui o minciuna, cand poti sa graiesti adevarul?
O vrajitoare asasina trebuie sa fie corecta si totdeauna sa-si tina fagaduielile.
Cartea despre care am vorbit se gaseste pe Libris.ro
Asadar, recomand cu mare drag aceasta serie, iarAliata Vraciului a fst exceptinal.

Tu citesti fantasy? Ce carte de acest gen imi poti recomanda?

 

17 comments

 1. Lamiita Petre

  Dupa ce am citit cateva carti din aceasta categorie, pot sa spun ca m-a prins si pe mine genul acesta de carte si am mai citit cate ceva: Cartea pierduta a vrajitoarelor, Cartea vietii – Deborah Harkness, Tradarea castigatorului de Marie Rutkoski. Cred ca mi-ar placea sa incep si aceasta serie.

  1. admin Post author

   Am vazut ca iti plac aceste carti. Vreau sa citesc si eu seria Cassandrei Clare pe care am vazut-o la tine.

 2. Paula Ion

  Da, iubesc cartile de fantasy, dar uite ca de aceasta nu stiam. O trec pe lista, chiar m-ai facut curioasa daca va reusi sau nu, sa protejeze ,,capul,,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *