Cu cartile pe fata de Agatha Christie. Recenzie

21 Replies

Lectura

Buna! Astazi vreau sa iti vorbesc despre un roman politist scris de Agatha Christie. Cu cartile pe fata este a patra carte pe care o citesc de la ea, iar pentru doua aveti recenzia aici si aici. Agatha este de departe autoarea mea preferata a acestui gen, pot afirma asta chiar daca nu am citit atat de multe carti de la ea. Cu siguranta vor urma mai multe pe viitor.

 

O seara placuta de bridge se transforma in investigarea unei crime cand excentricul domn Shaitana, gazda lor, este gasit mort. Oare pot cei patru anchetatori invitati – Hercule Poirot, superintendentul Battle, colonelul Race si Ariadne Oliver – sa descopere care dintre ceilalti patru musafiri este ucigasul? Toti patru au avut ocazia si toti patru aveau ceva de ascuns. La urma urmelor, gazda lor parea sa fie convinsa ca fiecare dintre ei reusise sa scape nepedepsit dupa comiterea unei crime.

Cu cartile pe fata. Scurta descriere.

Si in aceasta carteAgatha Christie  construieste o atmnosfera plina de mister, o crima sub forma de arta. Bogatul domn Shaitana invita la cina trei specialisti in dezlegarea enigmelor si patru ucigasi care au scapat nepedepsiti. Ultimii patru ajung sa joace bridge in aceeasi camera cu domnul Shaitana. In aceeasi noapte domnul Shaitana moare injunghiat, iar cei patru devin imediat suspecti intr-un caz de crima.

Faimosul detectiv Hercule Poirot va investiga acest caz dubios bazandu-se pe scorurile de la bridge, ele oferind o imagine de ansamblu a caracterului fiecarui personaj.

O alta pista pentru gasirea criminalului era investigatia pe care o ducea in mod ascuns domnul Shaitana. Victima a crezut ca Shaitana isi oferea o seara de distractie pe seama ei, dupa care venea momentul in care o dadea pe mana politiei. El(sau ea) trebuie sa fi presupus ca Shaitana avea dovezi clare.

Cartea m-a tinut cu sufletul la gura si am citit-o foarte repede. Ea poate fi gasita pe Libris.ro.  Ca in toate romanele sale, crima este mult mai complexa decat pare. Chiar daca am avut doar patru suspecti, ghicirea lui a fost destul de grea. Dar care a fost de fapt criminalul?

Asadar, recomand cu mare drag Cu cartile pe fata, dar si toate romanele Agathei iubitorilor de romane politiste.

Tu ai citit Agatha Christie?

21 comments

  1. admin Post author

   Foarte multa. Imi place modul in care la final ne sunt dezvaluite atat de multe lucruri. Abia astept sa mai citesc de la ea.

  1. admin Post author

   Chiar iti recomand sa incerci ceva de la ea. Ca ecranizare recomand filmul Crima din Orient Express.

 1. Bratu Gabriela

  o iubesc pe agatha christie, e prima autoare de romane politiste pe care am citit-o si chiar m-a captivat, pot spune ca ea m-a facut sa iubesc genul asta! iti recomand sa o citesti si pe rodica ojog-brasoveanu, doamna noastra a literaturii politiste, care are un stil similar!

 2. Simona

  Îmi plac la nebunie cărțile lui Agatha Christie! 😍 La aceasta încă nu am ajuns, dar e pe lista mea. Dacă vrei, poți testa și serialul Agata Christie’s Poirot. Este super fain!!

 3. Claudia

  Daca tin minte bine am citit ceva scris de ea … in tinerete. Dar nu e o idee rea sa o fac si acum. Bine ca mi-ai adus aminte. Ca tot imi doream ceva politist sa citesc vara asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *