Misteriosul hot de branza de Geronimo Stilton. Recenzie

22 Replies

Lectura

Buna! Astazi am revenit cu o alta recenzie, de data aceasta o sa iti prezint o carte pentru copii: “Misteriosul hot de branza”

De mult timp nu am mai citit o carte de acest gen, insa nu am uitat cat de dragute pot fii. Aceasta m-a amuzat si m-a facut curioasa, dorindu-mi sa aflu mai repede cine era Misteriosul hot de branza.

Dragi prieteni rozatori,

Aici, in Soricezia, pe Insula Soarecilor, toate cartile mele sunt bestselleruri! Dar cum, nu le cunoasteti? Sunt povesti amuzante, mai fragede ca mozarella, mai gustoase ca branza… povesti cu mustati, desigur, pe cuvantul lui Geronimo Stilton!    Ce vrea sa zica soarecele acesta ciudat, care a venit la mine in birou sa-mi spuna ca nu ma pot numi Stilton? Si de ce trebuie sa plec in Marea Britanie, unde se produce faimoasa branza care se numeste chiar Stilton?si ce treaba am eu cu o rozatoare misterioasa care a furat toata branza… Stilton?

Misteriosul hot de branza. Scurta descriere.

Aceasta carte am descoperit-o intamplator pe Libris.ro, eu fiind o mare fana a acesor desene cand eram mica. Sunt sigura ca am vazut aproape toate episoadele si chiar mi-a trezit un sentiment de nostalgie.

Geronimo Stilton este o serie de carti italiene pentru copii, publicata de Edizioni Piemme din Milano, Italia, incepand cu anul 2000.

Cartile sunt destinate cititorilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani.

Seria s-a vandut in peste 130 de milioane de exemplare in intreaga lume, devenind una dintre cele mai bine vandute serii de carti scrise vreodata si prezinta aventurile indragitului redactor-sef al gazetei “Vocea Rozatoarelor”, scrise de el insusi.

Cartile sunt scrise ca si cum ar fi povestiri autobiografice de aventura si au fost traduse in peste 35 de limbi, fiind incluse in categoria basme, povesti, legende. Scrierile sunt insa realizate dupa o idee originala de Elisabetta Dami

La inceputul povestii Geronimo primeste o vizita de la un domn misterios care il avertizeaza sa nu isi mai spuna “Stilton” deoarece Stilton este o marca inregistrata, care se refera la un tip de branza englezeasca.

Astfel, toata familia Stilton se reuneste pentru a afla adevarata istorie a numelui lor. Bunicul Traian le povesteste despre un sat vechi din Anglia numit Stilton. Aceea era istoria lor.

Impreuna cu bunicul si asistenta sa, Tea, Benjamin si Trappola, Geronimo va pleca in Stilton. Ajuns acolo afla ca cineva jefuia magazinele de branza Stilton. Soricelul nostru va investiga acest caz, iar in final va descoperii si adevarul.

Apoi s-a repezit asupra lui si l-a devorat cu o pofta impresionanta, de parca nu mai vazuse mancare de un secol.

Asadar, recomand cartea Misteriosul hot de branza copiilor carora le plac cartile misterioase, dar si adultilor care vor sa se relaxeze. Cartea este plina de ilustratii frumoase si se citeste rapid.

Tu citesti carti de copii?

22 comments

 1. Alexa

  Cat de simpatică pare aceasta cărticica cu șoricei! Eu reîncep să citesc cărți cu povești pentru micuțul meu bebelus! Pupicei! 🙂

 2. Rokolla

  Eu citesc foarte multe cărți de copii. Ii citesc zilnic fetiței mele. Nu cunosc aceasta serie însă voi tine cont de ea pentru când va mai creste fetița mea

 3. Anca

  Mi-ai amintit de fiica mea, i-am zis ca soarecul a papat desenele, ciocolata si ieri imi zice ca a papat si branza. 😂

 4. Mirela Marin

  Chiar eram în căutare de cărți pentru copii! Ceva care să captiveze atenția piticului, căci prin bibliotecă mai aveam câte ceva. Mulțumesc pentru recenzie-sugestie.

 5. Daniela Oţet

  Vai. Imi aminteste aceasta carte de copilărie!!! Mi-ai adus un zâmbet pe buze.
  Multumim pt recenzie! 😙

 6. Ioana

  Nu prea citesc eu carti de copii, insa coperta acesteia mi se pare foarte cunoscuta, posibil sa o mai fi vazut pe undeva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *