Cum să îți decorezi casa ca un designer profesionist

8 Replies

Uncategorized

Cu siguranță ai nevoie de un ochi format și de un oarecare talent pentru a face o cameră să arată foarte bine din punct de vedere estetic și, în același timp, să îți oferă funcționalitatea de care ai nevoie. Tocmai de aceea, acest lucru este realizat, de cele mai multe ori, designerii de interior.

Dar nu toată lumea își permite să angajeze un designer de interior care să-i ghideze deciziile în ceea ce privește decorațiunile interioare. Unii dintre noi vor lua această sarcină în propriile mâini și vor aborda designul prin prisma propriului stil și gust.

Dar cum găsim inspirația necesară pentru a ne transforma interiorul din anost în frumos, fără să plătim un designer interior? Vom descoperi împreună în rândurile următoare!

Revistele și site-urile de design interior – o sursă de inspirație consistentă

Există un motiv pentru care există atât de mulți oameni care își petrec timpul pe Pinterest – dorința acestora de a avea o casă minunată. Și aici găsesc o mulțime de idei pe care să le adapteze la preferințele și posibilitățile lor. Probabil că majoritatea oamenilor a descoperit deja că site-urile de design interior pot aprinde niște „scântei” de creativitate de care nici noi înșine nu ne credeam în stare!

Dacă nu ai deja câteva zeci de board-uri pe Pinterest cu idei pentru decorarea casei tale, nu e niciodată prea târziu să începi – va fi primul pas spre casa pe care o visezi.

După ce ai „vânat” imagini care te inspiră, analizează ce ai colectat și vei simți dorința de a începe să redecorezi!

Schema de culori – folosește trei culori sau trei nuanțe ale aceleiași culori

Acum, după ce ți-ai conturat o idee despre ceea ce îți dorești de la interiorul casei tale, va trebui să alegi schema de culori. Asta este o parte destul de dificilă. Culoarea este un aspect personal, care ne afectează starea de spirit. Uită-te din nou peste imaginile pe care le-ai salvat – ce culori predomină?

Nu îți poate spune nimeni ce culori să alegi, dar sfatul meu este să optezi pentru un mix din trei culori sau nuanțe. O culoare principală pe pereți, una pentru piesele mai mari de mobilier (precum canapelele sau fotoliile) și ultima pentru detalii (flori, perne etc.). Ține minte însă că felul în care se evidențiază culoarea este profund influențat de cât de luminoasă este camera.

Să presupunem că alegi o combinație de maro, albastru-verzui și portocaliu-mandarină. O nuanță de maro vei folosi pentru culoarea pereților, albastrul-verzui poate scoate în evidență scaunele, iar portocaliul ar face cu siguranță remarcate pernele de pe canapea. Această formulă de trei culori îți oferă posibilități nelimitate. Nu lăsa totul alb – monotonia camerei se reflectă și în felul în care ne simțim!

Decorațiunile interioare – detaliile care fac diferența

Designerii folosesc mereu diferite obiecte de decorațiuni interioare pentru a aduce un plus interioarelor pe care le decorează.

Vazele, lumânările, ceasurile cu dichis, chiar și un platou sau un borcănel de bomboane chic pot deveni centre de interes pentru cameră. Chiar dacă îți trădează frivolitățile, puțină culoare, așezată în cantitățile potrivite și asortată frumos, va aduce un plus estetic care va atrage cu siguranță atenția.

8 comments

  1. Rokolla

    Pana acum n-am apelat la un profesionist in acest domeniu, dar ar fi interesant sa vorbesc cu o astfel de persoana pentru a-mi aranja cromatic casa

  2. Mihaela Curea

    Am citit multe articole și m-am uitat la multe poze cu case decorate de designeri renumiti și am pus in aplicare tot ce am vazut. Nu e greu, e nevoie de putina imaginatie si studiu.

  3. Simona

    Și eu mă inspir din unele reviste când vine vorba de designul interior și mi se pare o idee bună. E important să ai ideile în minte și gama de culori pregătită dinainte să umpli camera cu diverse. Așa mi se pare cel mai simplu. 😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fashionme Sexy Skater Dresses Online