Ultima vrajitoare din Transilvania. Vol. 1: Contesa Aneke de Cristina Nemerovschi. Recenzie

16 Replies

Lectura

Buna tuturor! Astazi vreau sa va prezint Ultima vrajitoare din Transilvania, primul volum din trilogia scrisa de Cristina Nemerovschi. Cea din urma este o autoare contemporana care s-a facut remarcata prin scrierile sale in ultimii ani.

Pentru mine, Ultima vrajitoare din Transilvania a fost prima carte pe care am lecturat-o de la ea, insa abia astept sa continui aceasta trilogie, iar pe viitor sa citesc si alte carti de la ea. Aceasta carte a aparut la editura Herg Benet si face parte din colectia Cartile Arven, fiind un fantasy. Hai sa iti povestesc putin despre aceasta carte.

Ultima vrajitoare din Transilvania. Vol. 1: Contesa Aneke. Scurta prezentare.

Alexandra, o adolescentă rebelă, este trimisă de părinți să își petreacă vacanța de vară într-un sat din Transilvania, pentru a fi îndepărtată de o iubire considerată imorală. Odată ajunsă în V., ea este atrasă de poveștile localnicilor legate de o crimă săvârșită în urmă cu mai mult de un veac: contesa Aneke fusese acuzată de incest și vrăjitorie și ucisă în pădure.

Alexandra pornește pe urmele contesei, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Castelul ascunde mistere la fiecare colț… Pe măsură ce fapte și personaje stranii ies la iveală, Alexandra își dă seama că are în comun cu frumoasa vrăjitoare mai mult decât și-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă și interzisă.

Va reuși Alexandra să salveze această iubire și în final propria viață, sau va avea soarta tragică a Anekei?

Două lumi distincte se întrepătrund: lumea adolescenților de azi, cu Facebook, concerte rock, tatuaje și pierce-uri, și lumea contesei dispărute, cu intrigi de curte și povești uitate.

Un mistery romance în tonuri întunecate despre incest, superstiții, trădări, secrete, legende transmise peste veacuri.

Aceasta carte incepe printr-un prolog, unde ne este prezentat momentul in care Aneke este vanata de taranii din sat pentru a fi omorata. Deoarece Aneke era indragostita de fratele ei Mathias, oamenii ii invinovateau pe cei doi de moartea animalelor din gospodarie. Asadar, vrajitoarea este condamnata la moarte.

Protagonista noastra, Alexandra, este o adolescenta rebela, trimisa de mama sa, Dora, in satul V. la matusa si unchiul ei, Mathilde si Johan. Povestea Alexandrei este similara cu cea a Anekei, aceasta iubindu-si si ea fratele vitreg, Razvan. Alexandra este foarte interesata despre istoria satului V. si incepe sa calce pe umele contesei Aneke. Dupa ce o intalneste pe Lorena, o femeie misterioasa care insinueaza ca o cunoaste pe contesa, Alexandra va incepe sa afle mai multe detalii despre istoria vrajitoarei.

Mi-a placut foarte mult modul in care a fost scrisa cartea inca de la primele pagini, esenta de umor presarata in carte, dar si misterul. Mi-a placut modul fluid in care s-a desfasurat actiunea. Primele 70 de pagini au fost absolut minunate si eram sigura ca o voi adora, insa singurul lucru care m-a deranjat a fost ca actiunea a inghetat de la pagina 140 pana la pagina 170.

Din cauza acestui lucru i-a taiat o steluta, insa cu siguranta voi continua trilogia. Consider ca acest volum a fost mai mult introductiv, iar urmatoarele vor fi cu siguranta exceptionale.

Asadar, Ultima vrajitoare din Transilvania a primit de la mine 4 stelute, insa acest lucru nu ma impiedica sa nu o recomand. Aceasta se poate gasi aici, pe site-ul editurii.

16 comments

  1. Oana Durican

    Subiectul pare interesant, chiar m-a facut sa ma gandesc la Laura din “Castelul fetei in alb”, din seria Ciresarii. Probabil nu sunt decat cateva aluzii vagi la acea serie, dar citind recenzia ta mi-am amintit de ciresari…

  2. Andraxela

    Ce frumos, ai si autograf! Dupa recenzie pare captivanta, insa cum ziceai si tu, si eu sunt genul de persoana care prefera o actiune care sa ma tina mereu in priza 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *