Ziua 7 de Kerry Drewery. Recenzie

21 Replies

Lectura

Buna! Astazi vreau sa iti vorbesc despre o carte pe care abia am terminat-o( Ziua 7) si despre care am pareri impartite. Mi-a placut foarte mult si cu siguranta m-a facut curioasa sa citesc ultima parte, insa totodata mi s-a parut putin cam trasa de par. Cred ca aceasta este cea mai grea parte, sa acord un rating unei carti. Oscilez intre 4 si 5 si cum nu pot oferi jumatati cred ca ii voi oferi 5 stelute cu amendamentul ca urmatoarea carte sa fie exceptionala.

Daca nu stiai deja, Ziua 7 este al doilea volum din trilogia celula 7, deci in recenzia urmatoare vor exista spoilere ale primului volum. Recenzia primului volum poate fi citita aici.

Ziua 7. Scurta prezentare.

A doua parte a trilogiei inaugurată de Celula 7, Ziua 7 urmărește
aventurile tinerei Martha Honeydew după ce a fost eliberată din
înspăimântătoarea Celulă 7. Deși și-a recăpătat libertatea, Martha este
urmărită în continuare de sistemul judiciar corupt. Între timp, Isaac,
singurul prieten în care poate avea încredere, este întemniţat în locul
ei, în același șir de celule de pe culoarul morţii. Cum Isaac i-a salvat
viaţa, este rândul Marthei să-i întoarcă favorul. Însă Marha începe să
aibe dubii că va scăpa vreodată de prigoana guvernului. Se vor reîntâlni
vreodata Martha și Isaac, în libertate? Va deveni lumea lor mai bună și
mai puţin opresivă? Un thriller distopic despre puterea mass-mediei,
Reality TV și conspiraţii politice, care se citește ca un scenariu de
film.

Dupa cum am vazut, in finalul primului volum Martha nu este executata, iar Isaac marturiseste vinovat pentru moartea tatalui sau. Si in aceasta carte urmarim cele 7 zile petrecute de Isaac in Celule. In aceasta carte si Martha este urmarita de guvern, dar si Eve. Ne sunt prezentate mai multe personaje, cum ar fi Max, fiul Evei, Joshua, prezentatorul TV, personaje care in prima carte nu ne-au fost prezentate atat de complex.

Sa fiu sincera, aceasta coperta nu mi se pare stralucita, insa povestea este extrem de bine scrisa si usor de urmarit, cu toate ca uneori m-a lasat in ceata(in special finalul, astept traducerea ultimului volum).

Al doilea volum mi s-a parut cu siguranta mai complex decat primul si mult mai captivant, iar acum am ajuns sa empatizez cu personajele mult mai mult.

Inainte de inchidere vreau sa mentionez un citat care mi s-a parut extrem de frumos si bun de retinut.

Am invatat ca a fi nu inseamna sa nu te temi, ci sa biruiesti teama. Omul vurajos nu este acela care nu simte froca, ci acela care o cucereste.

In incheiere vreau sa spun ca Ziua 7 este aparuta la editura Rao si poate fi gasita aici.

21 comments

  1. Claudia

    Da, ai dreptate, coperta nu e cine stie ce. Nu te atrage. Dar subiectul pare interesant. Poate reusesc s-o citesc si eu dar.. sa se traduca si ultimul volum :))

  2. paula sosoi

    O caret care imi intareste crezul ca sistemul de detentie nu este facut pentru reabilitarea detinutului ci mai mult devine un rai pentru cei mai periculori dintre ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *