Dubla identitate de S.K Tremayne. Recenzie

22 Replies

Lectura

Buna! Astazi vreau sa iti vorbesc despre o alta carte pe care am lecturat-o recent. Dubla identitate poate fi achizitionata de aici.  Dubla identitate este un thriller psihologic reusit, care reuseste sa iti capteze atentia de la primele pagini. Chiar daca are 350 de pagini, am reusit sa o citesc intr-o seara deoarece am vrut neaparat sa stiu care fata din cele doua a murit cu adevarat.

Dubla identitate. Scurta descriere.

La un an după ce una din fetele lor gemene, Lydia, a murit într-un
accident, părinţii lor, Angus și Sarah Moorcraft, se mută pe o insuliţă
din Scoţia, pe care Angus a moștenit-o de la bunica lui. Acolo cuplul
speră să-și pună ordine în viaţă după tragicul accident. Și totuși, după
ce la puţin timp Kirstie, geamăna rămasă, susţine că s-a comis o
greșeală și că ea este, de fapt, Lydia, viaţa cuplului mai primește o
lovitură. Așadar, mister! Cine a murit cu adevărat în accident?

Inca de la primele pagini aceasta carte m-a intrigat, mai ales sinopsisul. Cum pot oare parintii sa nu stie care fata a murit de fapt? Deoarece Lydia si Kirstie erau gemene monozigote acest lucru era imposibil, doctorul chiar le-a sugerat parintilor sa le tatueze. Parintii au hotarat sa le imbrace in culori specifice. Pe una in galben, iar cealalta in albastru. Insa in ziua accidentului ambele erau imbracate la fel, aceasta fiind dorinta lor.

Dupa ce si-au inmormantat fiica, Angus si Sarah, decid sa se mute cu Kirstie pe insula Torrence din Scotia pentru a uita de evenimentul nefericit. La cateva zile dupa, Kirstie incepe sa spuna ca ea este de fapt Lydia, iar cea care a murit este de fapt Kirstie. Acest lucru ii bulverseaza si mai mult pe parinti, iar cei doi incearca sa isi dea seama care dintre cele doua gemene a murit de fapt.

Mi-a placut ca actiunea a fost mult mai complexa decat se pare, iar in spatele mortii exista mai multe lucruri nespuse. Finalul cu siguranta nu a fost previzibil, insa singurul lucru care m-a deranjat a fost faptul ca introducerea  a fost putin cam lungita, dar apoi am intrat in poveste.

Per total, Dubla identitate mi-a placut si i-am acordat 4 stelute. Am dorit sa ii ofer 5, insa este de 4,5 si nu am putut sa il rotunjesc la 5. Daca ti-a placut sinopsisul, ti-o recomand cu mare drag, chiar merita sa fie citita.

22 comments

  1. Alina

    Pare interesanta, cred ca la fel ca si tine, as citi cartea intr-o zi, ca sa aflu care dintre surori a murit.

    1. admin Post author

      Incerc sa ofer cat mai putine indicii pentru a nu strica placerea altora. De obicei povestesc pana la pagina 100.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *