Regatul spinilor si al trandafirilor de Sarah J. Maas. Recenzie

33 Replies

Lectura

Buna! Astazi vreau sa iti vorbesc despre o carte pe care am lecturat-o recent, dar care a ajuns cu siguranta in top 3 carti favorite. Cartea despre care vorbesc este Regatul spinilor si al trandafirilor, primul volum din trilogie. Cartea a aparut la editura Rao si poate fi gasita aici.

Dupa cum am spus, am adorat cartea aceasta si a devenit preferata mea. Chiar daca are peste 400 de pagini am citit-o intr-o zi pentru ca nu am putut sa o pun jos. Hai sa iti spun cate ceva despre carte, poate te conving sa o citesti.

Regatul spinilor si al trandafirilor. Scurta descriere.

Feyre a crescut într-o lume în care magia există doar în legende. Dar
dacă această lume ar fi reală şi, mai mult decât atât, ar ameninţa să
arunce lumea muritorilor într-un război întunecat? Mânată de promisiunea
de a-şi apăra familia, făcută mamei ei, Feyre va afla că în lumea
zânelor totul este posibil, chiar şi să te îndrăgosteşi de un Mare Lord
al spiriduşilor. O ameninţare pluteşte, însă, asupra acestui tărâm
magic, iar Feyre este singura care poate salva de la pieire regatul
zânelor şi lumea oamenilor.

Personajul nostru principal, Feyre, mi s-a parut la inceput a fi Kat din Jocurile Foamei, ea fiind cea care isi intretinea cele doua surori si tatal. Cand vana prin padure va ucide un lup, care mai tarziu se va afla ca era de fapt un spiridus. Din cauza acestui lucru Feyre se va trezi luata pe sus din casa sa si dusa in lumea zanelor, unde va fi nevoita sa traiasca in casa spiridusului Tamlin si a prietenului sau Lucien. De aici povestea mi s-a parut putin similara cu Regina Rosie, dar nu identica. Aici Feyre va afla mult mai multe lucruri despre tinutul Primaverii si despre Marele Lord Tamlin. Desigur ca vom avea si o poveste de dragoste in roman care mi s-a parut extrem de bine conturata si nu s-au depasit limitele.

De aici nu vreau sa va mai povestesc multe deoarece as strica actiunea. Vor urma o multime de intorsaturi de situatie, multe lucruri ne vor fi explicate, iar finalul este exact cum trebuie.

Asadar, recomand cu mare drag Regatul spinilor si al trandafirilor si abia astept sa citesc si urmatorul volum. Tu ai citit aceasta carte? Ce carte in acest gen imi recomanzi?

33 comments

    1. admin Post author

      Eu citesc mai mult pentru a evada in alta lume. Insa pe viitor vreau sa incerc si non-fictiune.

  1. MindCocktail

    Faină recenzia ta, dar voi recomanda această carte fiicelor mele, mai ales că se apropie vacanța. Pare o carte care le-ar fi mai mult lor pe plac decât mie, eu nefiind prea familiarizată cu stilul fantasy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *