O vara in Long Island de Ann Brashares. Recenzie

10 Replies

Lectura

Buna! Astazi vreau sa va vorbesc despre o carte pe care am lecturat-o acum cateva zile. Cartea despre care vorbesc este “O vara in Long Island” care poate fi gasita aici.  Cartea a fost una iesita din zona mea de confort, dar care per total nu mi-a displacut. Poate nu ai mai auzit de ea pana acum, fiind o noutate aparuta la editura rao. Hai sa iti povestesc cate ceva despre ea.

O vara in Long Island. Scurta descriere.

Amuzanta si tragica in acelasi timp, aceasta este o poveste ce recunoaste complexitatile din sanul familiilor dezbinate si efectul nociv al resentimentelor de lunga durata.

In carte ni se vorbeste despre doi adolescenti, Ray si Sasha, care nu s-au intalnit vreodata, insa ei au impartit camera multi ani. Oare te intrebi cum este posibil acest lucru? Parintii lui Ray sunt Lila si Adam, iar parintii Sashei sunt Robert si Evie, dar Lila si Robert au fost casatoriti, ei impartind acum casa familiei. Cei doi fosti soti se urasc atat de mult incat nu doresc sa se mai intalneasca, de aceea fiecare sta un anumit timp in casa fara a se intalni vreodata.

Poate totul ti se pare complicat, dar asta este numai pentru inceput. Cand te obisnuiesti cu actiunea totul devine mai clar. Daca te pierzi in timpul lecturii poti da pe prima pagina unde gasesti personajele si relatiile dintre ele.

LILA HARISSON s-a casatorit cu ROBERT THOMAS.

Impreuna au avut trei fice:
EMMA, acum are 22 de ani;

QUINN, acum are 21 de ani;

MATTIE, acum are 19 ani.

Lila si Robert au divortat.

Lila s-a recasatorit cu ADAM RIGGS.

Impreuna au un fie:

RAY, acum are 17 ani.

(Adam are 2 copii dintr-o casatorie anterioara: ESTHER si GEORGE, apropiindu-se amandoi de 30 de ani.)

ROBERT s-a recasatorit cu EVIE STONE

Impreuna au o fiica:

SASHA THOMAS, acum are 17 ani.

 

Totul bine si frumos pana cand Ray si Sasha ajung sa se intalneasca, iar ei se indragostesc. Incercarea de a se mai intalni constituie pentru ei totul.

Cartea “O vara in Long Island” contine si cateva intorsaturi de situatie plasate la locul potrivit care m-au lasat fara cuvinte. A fost o lectura rapida de doare 250 de pagini pe care o recomand in special celor carora le place romance-ul.

Per total cartea mi-a placut si m-a ajutat sa explorez si alte genuri in afara de cele din zona mea de confort. Pe GoodReads i-am acordat 3 stelute. Acum o intrebare pentru tine: Tu ce gen de carte preferi?

10 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *