Cainele, adevaratul meu prieten de W. Bruce Cameron. Recenzie

25 Replies

Lectura

Buna! Astăzi vreau sa va povestesc despre o carte pe care mi-am dorit să o citesc de mult timp. Datorită celor de la rao am ajuns sa o lecturez luna aceasta.

Vreau sa spun de aici faptul că această carte a fost foarte frumoasa si emoționantă. M-a trecut prin tot felul de sentimente, de la bucurie la tristețe. Au fost momente in care nu am putut să o las din mână si unde nu puteam sa ratez vreun cuvant.

Cainele, adevaratul meu prieten. Scurta prezentare.

”Câinele, adevăratul meu prieten” propune povestea impresionantă a unui
suflet de câine care, în diferitele sale încarnări, îşi caută asiduu
menirea. Compoziţional, romanul este o bijuterie, deoarece naratorul său
este chiar câinele, care-şi priveşte cu duioşie atât semenii, cât şi pe
oamenii care-l însoţesc în marea sa călătorie. O poveste tulburătoare,
care vă va emoţiona profund, ajutându-vă să priviţi viaţa cu alţi ochi.
Cât se aseamănă, oare, menirea unui câine cu menirea unui om? Oare nu
suntem făcuţi cu toţii pentru a iubi şi a fi iubiţi?

Cand m-am apucat de lecturarea ei stiam doar ca este vorba despre un caine care trăiește mai multe vieți, însă când am parcurs mai mult de jumătate am realizat ca este vorba de mai mult. Sentimentele pe care le are un caine pentru stăpânul sau, lucrurile pe care le-ar face pentru acesta. Povestea începe cu un mic catelus care este luat din sălbăticie de o doamna care deține mulți câini. Viata lui sub numele de Toby va fi scurta, în cea de-a doua viața a lui il va întâlni pe Ethan, băiețelul care ii va da cel de-al doilea nume, Bailey. De aici urmărim o poveste emoționantă, o viață pe care un caine o are alături de un om.

Nu vreau sa spun mai mult, deoarece nu vreau sa stric povestea. Singurele lucruri pe care vreau sa le mai mentionez sunt ca aceasta carte m-a emoționat până la lacrimi, iar rating-ul meu pe Goodreads a fost de 4 steluțe.

In concluzie, Cainele, adevaratul meu prieten a fost o carte buna pe care o recomand cu mare drag, iar daca nu esti mare fan al cărților, există și un film bazat pe această carte.

Tu ai citit această carte? Deti un animal de companie?

25 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *