Wrap-Up Februarie+TBR Martie

Comment

Lectura

Buna tuturor!

Dupa cum am promis, am revenit cu un nou articol wrap-up+TBR. Chiar au inceput sa imi  placa acest tip de articole si imi face placere sa le scriu. Luna aceasta a fost destul de buna, conform GoodReads am citit 9 carti despee care va voi povesti acum.

1. Domnisoara Christina de Mircea Eliade

Cea mai mare dezamagire a acestui an. Poate nu sunt fana Eliade, poate ca nu il inteleg, poate ca nu este pentru varsta mea. Am avut mari sperante pentru ea, am inteles ca ar fi o carte horror, cu vampiri, insa nu am primit horror, dar am primit o strigoaica. Nu mi s-a parut ceva extraordinar, o strigoaica, Christina, care vrea sa isi gaseasca iubirea, obliga barbatul sa ramana in casa ei. Am gasit foarte multe asemanari cu opera “La tiganci” scrisa de acelasi autor: Fata care seduce barbatul, casa fermecata.  Am vrut sa o iubesc, insa nu s-a putut. I-am acordat 2 stelute.

2. Maitreyi de Mircea Eliade

Am continuat cu o alta carte scrisa de Mircea Eliade, dar acum una pentru scoala, pe care am mai citit-o in vara. La a doua recitire, mi-a displacut si mai mult. Stiu ca este o poveste adevarata, ca exista si o carte din perspectiva Maitreyei Devi, insa nu ma intereseaza subiectul. Nu mi s-a parut normala povestea de dragoste dintre cei doi. I-am acordat si ei 2 stelute.

3. Convocarea( Jocul Final #1) de James Frey

Prima carte buna din aceasta luna, o carte in genul meu, o carte destul de lunga, dar care s-a citit rapid si o carte care face parte dintr-o trilogie. Inceputul a fost putin cam plicticos, unde ni se prezinta personajele care vor lua parte la jocul final, unde doar unul va castiga, restul vor muri. Pe parcurs actiunea prinde contur, cartea devine savuroasa si placuta. Chiar daca a avut peste 500 de pagini, am citit-o rapid si abia astept sa continui trilogia. I-am acordat 5 stelute.

4. Fantoma din vecini de R.L. Stine

O poveste pentru copii, care ar trebui sa fie horror. Horror nu a fost, insa captivanta a fost. Am cumparat-o datorita copertii, care mi se pare absolut uimitoare, dar si datorita pretului, 5 lei. I-am acordat 4 stelute deoarece a avut o actiune mai simpla, insa buna. O recomand si chiar vreau sa imi mai cumpar carti din aceasta colectie de la Rao.

5. Romeo si Julieta de William Shakespeare

Mi-am propus sa citesc cat mai multe carti clasice, acestea fiind baza literaturii. Am continuat acest lucru cu o carte in versuri, Romeo si Julieta, o carte care se citeste si intelege foarte usor. Cred ca toti stim despre ce este aceasta opera, fiind facute si ecranzari pentru ea. I-am acordat 4 stelute si o recomand.

6. Arena 13 #1 si #2 de Joseph Delaney

A fost probabil seria mea preferata a acestei luni. Am avut placerea de a lectura ambele volume in aceasta luna si abia astept sa il citesc si pe urmatorul cand se va traduce. Aici aveti si recenzia primei carti.

7.Crima din Orient Express de Agatha Christie

Primul roman politist al acestui an si primul meu roman de la Agatha Christie. Nu voi insista, deoarece i-am facut si o recenzie. O carte de 5 stelute.

8. Mackbeth de W. Shakespeare

Ultima carte citita in aceasta luna si a doua carte de William Shakespeare. O carte interesanta care urmareste actiunea lui Mackbeth care ajunge rege prin asasinarea varului sau, invinuind copiii regelui pentru omor. Dar faptele sale incep sa il dea de gol. Va reusi Mackbeth sa scape basma curata? O carte careia i-am acordat 4 stelute si pe care o recomand, fiind o lectura usoara.

In acest moment citesc Razbunatorul, insa sunt abia la pagina 150 si nu pot spune multe despre ea.

TBR luna Martie

  • Razbunatorul.
  • Sabia de sticla de Victoria Aveyard
  • Cimitirul animalelor de Stephen King
  • La rascruce de vanturi de Emily Bronte
  • Mandrie si prejudecata de Jane Austen

 

Cam acestea au fost cartile pe care le-am citit sau pe care vreau sa le citesc. Tu cate carti ai citit in luna februarie? Care a fost preferata ta?

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *