Crima din Orient Express de Agatha Christie. Recenzie

13 Replies

Lectura

Buna tuturor!

Astazi am revenit cu o noua recenzie pentru o carte pe care am adorat-o, scrisa de Agatha Christie, supranumita si regina romanelor politiste.

Crima din Orient Express este a doua cea mai populara carte a ei, dupa 10 negri mititei, pe care doresc sa o lecturez cat mai rapid. Aceasta carte a fost si ecranziata, in 2017 daca nu ma insel. Nu am avut ocazia sa vizionez si filmul, insa sunt sigura va fi la fel de buna ca si cartea.

Actiunea din aceasta carte este plasta in Orient Express, unde calatoresc 15 persoane. Detectivul acestei carti este faimosul Poirot al Agathei. Intr-o seara, un sunet v-a strica linistea trenului. Un asasin care si-a schimbat numele, Ratchett, a fost asasinat, acesta avand 12 lovituri de cutit pe piept. Partea ciudata a acestui lucru este ca aceste lovituri au fost facute la ore diferite, dar si de un barbat si o femeie, conform spuselor medicului legist.

Poirot trebuie sa rezolve acest caz cu ajutorul dovezilor pe care le descopera la locul crimei. 12 persoane sunt suspectate si intervievate de detectivul nostru.

Cartea este impartita in 3: Faptele, Marturiile si Poirot se asaza si cugeta.

Cartea m-a tinut cu sufletul la gura pana cand, in final, ne-a fost dezvaluit criminalul. Nici macar nu am banuit criminalul potrivit, iar datorita scrisului ei minunat, ba acuzam o persoana, ba alta.  Recomand cu mare drag sa cititi aceasta autoare, cu siguranta se merita.

Tu ai citit carti de Agatha Christie? Ce carte citesti acum?

13 comments

  1. Oana D.

    Nu, filmul de anul trecut este destul de ciudatel, daca pot spune asa. Cea mai buna ecranizare a romanului Agathei Christie s-a facut prin 1974, cu Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Albert Finney in regia lui Sidney Lumet.

  2. Corina

    Am citit acesta carte cand eram in generala, la o lanterna micuta, sub plapuma! 😀
    Superbe cărți- abia așteptam să ajung acasă de la școală și să citesc! Eheee… ce vremuri!

    Acum mă delectez cu Endgame!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *