Cum isi amenajeaza gradina bucurestenii

Comment

Uncategorized

Buna tuturor!
O noua zi, un nou articol. Astazi as vrea sa va vorbesc despre amenajarea unei gradini. Cu totii ne dorim o gradina frumoasa si ingrijita care sa atraga privirile vizitatorilor. O gradina ne bucura sufletul si ne reincarca bateriile. Cu atat mai mult in Bucuresti sau imprejurimi, avand in vedere poluarea care a atins cote alarmante in Capitala.

Gradinile purifica aerul, reduc poluarea sonora si diminueaza temperatura mediului inconjurator in zilele caniculare. Dincolo de aceste aspecte, sa iti incepi sau termini ziua in mijlocul unei gradini te ajuta sa-ti recapeti optimismul si energia.Daca sunteti doritorii unor astfel de aranjamente ii puteti contacta pe cei de la amenajari gradini Bucuresti .   Fundatia pentru gradina ta de vis este desigur pamantul. 

Amenajari gradini Bucuresti- Pamant de gradini

Adevarata hrana a plantelor sanatoase este pamantul din gradina ta. Recomand folosirea unui pamant special pentru gradina deoarece este un sol fertil cu un continut foarte ridicat de materie organica. Solul de gradina este un pamant „gras”, de culoare inchisa, bogat in nutrienti. Este un tip de pamant ce permite o foarte buna circulatie a apei si a aerului, fiind un strat aerisit, afanat, poros. 
 • Mranita este obtinuta ca urmare a descompunerii de durata a gunoiului de grajd. 
 • Turba provine din descompunerea depozitelor naturale de muschi de turba. Se evidentiaza prin capacitatea mare de retinere a apei. 
 • Turba rosie are PH acid si echilibreaza componentele alcaline.
 • Nisipul contribuie major la permeabilitatea substratului, fiind recomandat cel e pe raurile nepoluate. 
 • Perlitul, component inert din punct de vedere chimic si fara agenti patogeni, poate inlocui nisipul. El se caracterizeaza prin gradul mare de porozitate, capacitate mica de retinere a apei, greutate mica si PH neutru.

Amenajari gradini Bucuresti- Rulouri gazon

Avantajele gazonului rulouri

 • rulourile pot fi montate in cea mai mare parte a anului, cu exceptia perioadelor in care solul este inghetat
 • Gazonul se monteaza rapid.
 • nu exista restrictii de circulatie, puteti calca pe gazon imediat
 • este mai putin vulnerabil la conditiile climatice, boli si daunatori
 • nu trebuie sa il protejati cu plase anti-pasari
 • mai putine probleme legate de buruieni

Ce este gazonul rulou?

Gazonul rulou este un tip de gazon crescut in pepiniera care se recolteaza cu masini speciale. El se comercializeaza sub forma unui covor verde de 2.4 m lungime si 40 cm latime – specificatii proprii unui gazon pentru spatii rezidentiale. Aceasta constituie marimea recomandata de specialistii nostri. Este ideala pentru toate tipurile de gradini, mai putin cele cu panta mai mare de 50%.

Cum se monteaza?

Gazonul are nevoie de 10-15 cm de pamant vegetal. In momentul in care se aseaza gazonul rulou conditia este ca pamantul sa fie bine compactat pentru a evita formarea de gauri sau gropi. Totodata, nivelarea trebuie sa fie una uniforma. In cazul in care pamantul a fost completat cu peste 20 cm, exista riscul sa apara gauri si pamantul sa se lase in anumite locuri. Pe pamantul curatat inainte se aseaza apoi rulourile pentru gazon cat mai aproape unele de altele, evitandu-se suprapunerea.

Cam atat am avut eu de spus despre amenajarea unui gradini. Sper ca informatiile pe care le-am dat sa fie folositoare si bune de pus in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fashionme Sexy Skater Dresses Online