A new darkness, volumul 1 din Cronicile Starblade, de Joseph Delaney

Comment

Lectura

Buna tuturor!
Cum sunt eu mare fana a Cronicilor Wardstone, pe care le-am laudat oriunde si pe care le-am cotat cu 5 stelute, a trebuit sa citesc neaparat si Cronicile Starblade, continuarea celorlate, cuprizand ultimele trei volume. Ma simt ciudat stiind ca sunt ultimele carti, dar bucuroasa ca am dus la bun sfarsit o asa serie intr-un timp atat de scurt. In aceste cronici Tom va incerca sa puna capat noii amenintari, Kobalosii, despre care ni s-a vorbit in cartea 11(recenzie aici), asa ca, povestea inceputa in acea carte se continua aici.

Descrierea facuta de editura

O trilogie nouă, de la autorul seriei “Ultimul ucenic”, care a câștigat premiul internațional! Tom Ward nu mai este un ucenic – acum el este un vraci care se lupta cu stafii, vrăjitoare și alte creaturi ale întunericului. Acesta trilogie a va introduce cititori noi în lumea bântuită a lui Joseph Delaney și va încânta fanii de mult timp.
Tom Ward este vraciul, singura persoană care poate apăra Comitatul de fantome, stafii, duhuri rele, vrăjitoare și alte creaturi însetate de sânge din întuneric. Dar el are doar șaptesprezece ani și ucenicia sa a fost scurtata când maestrul său a murit în luptă. Nimeni nu are încredere în abilitatea lui Tom, până nu se dovedeste el însuși. Și o fetiță de cincisprezece ani pe nume Jenny știe mai multe despre cele trei decese misterioase din Comitat decât Tom. Ea este a șaptea fiică a celei de-a șaptea fiice și vrea să fie primul ucenic al lui Tom – deși nu se auzise pana acum de o femeie vraci. Împreună, Tom și Jenny vor descoperi pericolul grav care se îndreaptă direct către Comitat și vor colabora cu un vrajitoarea asasina pentru al confrunta.
Un nou întuneric începe o serie de trei cărți care va introduce noi cititori în imaginația delicioasă a lui Joseph Delaney și va încânta fanii săi de mult timp. Un nou întuneric este perfect pentru fiecare cititor care iubește emoțiile, frigul, acțiunea și aventura – nu este necesară cunoașterea anterioară a seriilor Ultimul ucenic!

Parerea mea

Dupa ce magistrul sau, John Gregory, moare in lupta cu Necuratul, Tom trebuie sa ii ia locul, devenid el insusi vraciul din Comitat. Si acum moartea lui John Gregory mi se pare foarte ciudata, ar fi meritat o moarte mai frumoasa, nu doar hop, a murit. Inteleg ca a fost o onoare sa moara in batalie, dar macar sa fi fost mai destins subiectul, dar na, poate sunt doar eu. Sa trecem peste asta acum. Fiind acum vraci, Tom trebuie sa se ocupe de binele Comitatului, sa il apere de creaturile intunericului si mai rau, noile amenintari, Kobalosii. Tom va lua o ucenica pentru a o antrena, si anume Jenny Calder, o fetita de doar 15 ani care viseaza sa devina vraci. Cea din urma ii arata lui Tom ceea ce a descoperit ca se asunde intr-un copac, creatura care a ucis cele 3 fete din sate diferite, un mag Kobalos. Impreuna cu Jenny si Grimalkin, Tom va incerca sa scape de acesti noi inamici si de zeul lor Talkus, nascut dupa moartea Necuratului.

Puncte tari

  • O carte scrisa de Joseph Delaney a fost mereu una buna, atat scrisul sau, cat si actiunea interesanta, te fac sa indragesti lectura, sa iubesti cartea, sa te atasezi de personaje.
  • Despre acest lucru nu stiu ce sa zis, parerile sunt impartite, unora le place, altora nu, iar aici ma refer la prezenta unei a saptea fiice a unei a saptea fiice. Pentru mine este un lucru acceptabil, mai ales ca nu s-a repetat in cazul puterilor detinute de o asa fata, macar s-a stradut sa gaseasca noi puteri, chiar foarte reusite, daca ma intrebi pe mine.
  • Nu eram eu mare fana Kobalosi, sincer m-as fi bucurat daca Tom ar fi ramas in Comitat, facand treburi de vraci cu ucenica sa, insa stiu ca acest lucru ar fi insemnat o repetare pentru autor, asa ca nu am ce sa fac.

Puncte slabe

Aici voi incadra niste motive mai absurde, dar care ma deranjeaza pe mine. Acestea sunt:
  • Faptul ca nu a fost inca tradusa in romana, deci editura Corint, ce mai astepti?
  • Coperta. De la volumul 10 copertile au inceput sa se schimbe, dar in mai rau. Adoram acele coperti simple, de diferite culori, cu un vraci pe ele, nu astea super impopotonate.

O recomand, sau nu?

O recomand celor care au citit Cronicile Wardstone in prealabil. Consider ca aceasta trilogie Starbalde nu poate fi citita fara aceste cunostinte in spate, deoarece se face referire la unele persoane din trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *