Razbunarea vraciului, volumul 13 din Cronicile Wardstone, de Joseph Delaney Recenzie

6 Replies

Lectura

Buna tuturor!
Astazi revin cu ultimul volum din Cronicile Wardstone intitulat Razbunarea Vraciului. Aceasta este cartea in care Tom se va confrunta cu Necuratul, lucru pe care il asteptam inca din volumul 4.
Aflam ca Grimalkin a gasit alta cale de a distruge persoana pe care o uraste cel mai mult si anume Necuratul. Ea o va pune pe Alice sa foloseasca Grimoarul extrem de periculos, gasit in biblioteca vrajitoarei romance, in volumul 10. Cine va citi un cuvant gresit, va muri pe loc, iar cine va completa ritualul va avea puteri extraordinare.

Descrierea data de editura

E al șaptelea fiu al unui fiu al șaptelea. Numele lui este Thomas J Ward și el este darul meu către județ. Când se va face destul de mare, ti-l voi trimite. Antrenează-l bine. Va fi cel mai bun ucenic pe care l-ai avut vreodată și el va fi ultimul tău. Acestea au fost cuvintele mamei lui Tom adresate vraciului din Comitat.

Parerea mea

Aceasta carte este povestita din perspectiva lui Tom Ward, care va fi nevoit sa infranga Necuratul. Din fericire ritualul conceput de mama lui Tom nu va mai fi necesar, fiind unul destul de greu de indeplinit. Ritualul presupunea sacrificarea lui Alice pe muntele Wardstone. Pentru inceput degetele trebuiau taiate si aruncate in foc. Taierea degetelor mari ale unei vrajitoare insemna pierderea respectului, atragerea asupra ei de batjocorire pe lumea cealalta. Apoi cu ajutorul cutitului adus de Alice din Intuneric, Tom trebuia sa ii scoata inima din piept, iar cand inca batea, trebuia aruncata si ea in foc. Pe durata acestui ritual, persoana sacrificata trebuia sa stea tacuta, altfel totul ar fi fost in zadar.Din nefericire, in timp ce Alice citea din Grimoar, i se va arata Lukrasta, magul care a incercat pentru prima data citirea grimoarului, despre care se crezuse ca a murit. Deoarece se va expune la prea multa magie neagra, Alice va deveni o vrajitoare rea, plecand impreuna cu Lukrastra. Cum va pune capat Necuratului fara Alice? Ea este pierduta pe vecie?

 Puncte tari

 • Cred ca a fost cel mai interesant volum din cele 13. Din nefericire cronicile au ajuns la final, dar din fericire o noua serie ia nastere. Cronicile Starblade sunt trilogia care vor continua dupa aceasta carte. Ele vor vorbi mult mai multe despre Kobalosi, dar nu spun mai mult, deoarece vor urrma recenzii amanuntite.
 • Actiune, nu gluma. Cartea m-a tinut in priza tot timpul, m-a uimit, m-a facut sa plang, m-a trecut prin toate emotiile posibile.
 • Legatura dintre personaje se schimba. Am vazut cum Alice se transforma intr-o vrajitoare rea, uitand totul despre trecutul ei petrecut alaturi de Tom.

Puncte slabe

 • Finalul a fost putin cam derutant, iar o parte a fost extrem de trista. As dori sa o pot schimba deoarece este prea urata si sunt sigura ca nu doar eu sunt de aceasta parere.

O recomand, sau nu?

Da, o recomand. Am recenziat aici toata seria, am dat tututor cartilor 5 stelute. Ma bucur ca am terminat-o si am impartasit-o cu voi. Pentu volumul in limba romana sunt sigura ca mai avem mult de asteptat, dar nu avem ce face decat sa asteptam.

 

6 comments

 1. Larisa

  Buna! Am si eu o intrebare daca ai putea sa imi raspunzi.
  Sunt un fan al acestor carti si am deja multe din ele achizitionate, dar din pacate nu pe toate si as dori sa detin fiecare carte. M-ai putea spune unde le pot gasi pe toate? Sau daca au aparut toate in Romania? Multumesc frumos!

  1. admin Post author

   Buna, în romana au apărut primele 11 volume și două volume adiționale( Poveștile vraciului vrăjitoarele și amintirile vraciului)
   Online le-am văzut pe librăria delfin, la un pret de aproximativ 27 lei fiecare. ❤

 2. Filip

  Hey
  Sunt indragostit de aceasta carte❤️
  Deocamdata sunt doar la Blestemul Vraciului,pagina 373 și dau sa o gat,și sunt imprumutate din biblioteca liceului…partea rea este ca biblioteca are doar 4 volume,se oprește la Batalia Vraciului..va trebui sa la cumpar pe celălalte.Ai o recomandare buna cu un site?Sa cumpar cu incredere cand va fi nevoie?Mulțumesc! 🙂

  1. admin Post author

   Buna! Pe librăria Delfin găsești aproape toate volumele, eu de acolo le-am cumparat. Am mai cumparat si de pe Okian, Libris, Elefant și site-ul editurii Corint.

  1. admin Post author

   Din pacate nu a fost tradusa. Editura a intrerupt traducerea seriei in anul 2017 cu volumul 11. Sansele sa o traduca sunt mici, nici despre trilogia Arena 13 nu se aude nimic. Poate noua carte Abberations o sa fie cumparata de alta editura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *