Povestea lui Slither, volumul 11 din Cronicile Wardstone, de Joseph Delaney Recenzie

Comment

Lectura

Buna tuturor!
Astazi am ajus sa va povestesc despre a 11 carte din Cronicile Wardstone, ultima carte publicata in limba romana. Acest volum ni-l prezinta pe Slither si lumea sa, cea a Kobalosilor. Povestea nu il include pe Tom, Alice sau John Gregory, insa Grimalkin isi face aparitia dupa prima jumatate a cartii. Am cumparat aceasta carte de pe Libris deoarece varianta in PDF nu este disponibila inca, fiind publicata anul trecut.

Produs publicat in 2016 de CorintData aparitiei: Noiembrie 2016Format: 120X170Tip coperta: BrosataNumar pagini: 352

Descrierea facuta de editura

La Corint Junior lansam cea de-a unsprezecea poveste de groaza din Cronicile Wardstone ale lui Joseph Delaney, Povestea lui Slither, a lui Joseph Delaney.
Ma numesc Slither si, inainte ca povestea mea sa se incheie, o sa aflati de ce… Departe de Comitatul aparat de Vraci, Slither chinuieste oamenii, ghiftuindu-se cu sangele lor in timp ce ei dorm. Dar un fermier disperat are nevoie de Slither ca sa le salveze vietile celor doua fiice mai mici ale sale. In schimb, bestia o poate lua pe fiica mai mare, Nessa, si sa faca ce doreste cu ea… Promisiunea lui Slither il poarta intr-o calatorie primejdioasa, unde dusmanii pandesc la fiecare cotitura. Printre dusmani se afla si Grimalkin, inspaimantatoarea vrajitoare asasina…
JOSEPH DELANEY este un fost profesor de engleza care locuieste in Lancashire, Marea Britanie. Are trei copii si sapte nepoti, si este un orator desavarsit, gata oricand sa participe la conferinte sau lansari si prezentari de carte in biblioteci si librarii. Casa lui se afla in inima teritoriului duhurilor, iar in satul sau salasluieste un duh rau, numit Cel-care-iti-bate-la-usa, care a fost insa imobilizat sub treapta unei case de langa biserica.
Cele mai multe locuri din Cronicile Wardstone sunt inspirate de geografia din Lancashire. Iar ideile pentru intamplarile povestite vin de multe ori din povestile si legendele locale despre fantome.

Parerea mea

Kobalosii traiesc in aceeasi lume ca si personajele noastre principale, dar dupa credinte cu totul si cu totul diferite. Slither se hraneste cu sange uman sau animal, traind in apropierea unei ferme. Proprietarul i-a promis ca ii va da fiica cea mare, Nessa, daca el va muri si nu va avea cine sa aiba grija de celelate doua fete. Dupa moartea fermierului, Slither impreuna cu cele trei fete pleaca in calatoria vietii lor. Pentru Kobalosi femeile oamenilor, purrai, cum le denumeau ei, erau doar niste sclave, luate pentru sange. Targul lui Slither era de a le duce pe mezine la niste rude, pastrand-o pe fata cea mare pentru el. In sufletul sau se da o lupta intre bine si rau, dar in cele din urma alege calea potrivita. Povestea nu se leaga de restul cartilor, dar in prezent citesc Cronicile Starblade, trilogia care continua aceasta serie, unde este aprofundata aceasta lume periculoasa a kobalosilor. La sfarsitul cartii gasim si un dictionar al Kobalosilor cu foarte multi termeni destinati pentru a ne ajuta sa intelegem sensurile noilor cuvinte.

Puncte tari

  • Ne este prezentata o lume noua, cu totul diferita de cea cu care eram invatati. Obiceiuri noi, creaturi noi ale Intunericului.
  • Actiunea este povestita din perspectiva lui Slither, dar si a Nessei, oferindu-ne o privire in ansablu, din doua minti diferite.
  • Autorul a reusit sa creeze un dictionar explicativ, a integrat frumos pe Grimalkin in acesta lume, creand o legatura intre ele.

Puncte slabe

  • Nu avem. Joseph Delaney m-a surprins mereu cu niste carti minunate, pe care le-am recomandat de cand m-am apucat de ele. Rareori gasesc puncte slabe in operele sale.

O recomand, sau nu?

O recomand pentru ca este continuarea unei serii, deci nu poate fi scapata. Ii dau 5 stelute din 5.
Aceasta a fost recenzia volumului 11 din Cronicile Wardstone. Daca ti-a placut nu uita sa verifici si restul recenziilor de pe blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fashionme Sexy Skater Dresses Online